sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert / Mosebacketerrassen

Lolita Pop på Mosebacketerrassen

Nu släpper Lolita Pop sin första utomhuskonsert på 40 år!

Förra året var det 40 år sen Lolita Pop gjorde sin första spelning. Spelningen ägde rum i maj 1979 på invigningen av den legendariska klubben Rockmagasinet i Örebro.

Bandet skapade en egensinnig popmusik med Karins starka sång och gitarrernas melodivävar, mycket inspirerat från 70-talets rockscen i New York. Det blev många år med turnéer, dynamiska livespelningar och framgångsrika skivsläpp med hittar som “Långa tåg av längtan”, “Hey winner” och “Tarzan on a big red scooter”. Bandet gick skilda vägar 1991 efter albumet Blumenkraft.

För att fira 40 år bestämde sig bandet förra året för återförenas. Det blev en bejublad och utsåld höstturné.

“Lolita Pop har både tyngden och lättheten kvar! 4 av 5” -Nils Hansson, DN

“Lolita Pop håller måttet och lite till! 4 av 5” – Håkan Pettersson, Nerikes Allehanda

Nu släpper bandet sin första utomhuskonsert på 40 år, när man intar legendariska Mosebacketerrasssens sommarscen den 26 augusti. 2020 års upplaga av Lolita Pop består av Karin Wistrand sång, Benkt Söderberg och Sten Booberg på gitarr, Rickard Donatello på bas och Bobo Ölander på trummor.


Presenteras i samarbete med Kulturaktiebolaget. Med reservation för ändringar.

Fotografering: Som privatperson får du ta med objektiv (fasta eller utbytbara) med zoom upp till och med 55 mm. Du får inte ta med extrautrustning som stativ, batterigrepp m.m. Fotografering med blixt är inte tillåten. Filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.