sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Lord Huron [USA]

I gränslandet mellan finstämd folk och vacker pop

Support: Flyte

Lord Huron har tagit sitt namn efter Lake Huron – en sjö i norra USA där bandets grundare Ben Schneider tillbringade sin barndoms somrar. Samma nostalgi ligger till grund för bandets musik, som rör sig i gränslandet mellan finstämd folk och vacker pop. Hittills har bandet släppt två album som båda hyllats för sin rika produktion och berättande texter. Nu kan vi meddela att Lord Huron kommer till Sverige för en spelning på Kägelbanan i Stockholm den 5 februari.

Lord Huron är Ben Schneiders musikaliska drivmedel som han använder för att dela med sig av sina genomärliga folklåtar. Rent musikaliskt hamnar Lord Huron i samma fack som band som Fleet Foxes, Band of Horses och The Head and the Heart samtidigt som de hela tiden bidrar med något som de andra banden inte har.

Lord Huron har en hängiven fanskara världen över, och turnerar ständigt för fullsatta hus. Förutom att förgylla många lyssnares liv har bandets musik även använts i en rad olika TV-serier – bland annat Community, The Vampire Diaries och 13 Reasons Why. När februarikylan har lagt sig över Stockholm kommer Lord Huron att verka som en värmande hand – tämligen välbehövligt. Missa inte för första gången på svensk mark – på intima Kägelbanan i Stockholm.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för ändringar.

kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.