sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Luke Elliot [USA]

Musikalisk historieberättare

New Jersey-födde Luke Elliot har förfört publik efter publik på utsålda spelställen världen över sedan han släppte sitt kritikerrosade debutalbum Dressed for the Occasion. Med ett mörker och ett musikaliskt historieberättande som för tankarna till Nick Cave, Leonard Cohen och Tom Waits, blandat med en enastående energi och magnetism i sitt framförande är Luke Elliot det mest intressanta som går att se på en scen just nu. Efter en bejublad och kritikerrosad turné i Sverige i oktober är det nu klart att Luke Elliot kommer tillbaka till Sverige direkt efter releasen av det nya albumet som släpps i mitten av mars 2019. På nya plattan samarbetar han bland annat med Paul Wallfisch från The Swans och med Brian Viglione (Dresden Dolls, Nine Inch Nails).

Debutalbumet producerades av John Agnello (Kurt Vile, Sonic Youth, Dinosaur Jr) och när det släpptes utnämnde Tidal honom till ”one of the world’s five best new artists”. Luke Elliot har också samarbetat mycket med Larry Mullins från Iggy & The Stooges och Nick Cave & The Bad Seeds, som även hoppar in som livemusiker när tid finns.

När Luke Elliot med band spelade på Folk å Rock i Malmö i oktober kallade Kvällspostens Olle Berggren ”HISTORISK MALMÖKONSERT” med versaler, och fortsatte “Vi kan ha upplevt årets bästa konsert på Folk å Rock”. Samtidigt ägnade Aftonbladets Per Bjurman en hel krönika åt att hylla Luke och den nya singeln Somebody’s Man:

“Luke Elliot blir bara bättre och bättre. Nya singeln Somebody’s man är hitnumret Waterboys inte haft på ett par decennier. Jag trodde han fick utlopp för sin maximala kapacitet i de bästa numren på debutalbumet Dressed for the occasion – till exempel Blue and green, en mäktig katedral till sång, och svidande vackra balladen People like you, men Somebody’s Man häver upp den 34-årige sångarens konstnärskap på en helt ny nivå. Det är verkligen en fullgången komposition, enkel och majestätisk på samma gång, otroligt tjusigt arrangerad och laddad med såväl sedvanligt drama som den attityd som emellanåt markeras med en cigarettfimp i mungipan.”

Göteborgs Posten hade Luke Elliots konsert på Pustervik som Nummer 1 av 10 ”kulturmåsten före nyår” före Phosphorescent och Sarah Klang.

facebookevent


kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.

Besök hemsidaBesök på FacebookBesök på TwitterBesök på Instagram