sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Gösta Berlings Saga och Henrik Palm

Mustig och progressiv rock – stundom hoppfullt, stundom nattsvart

Gösta Berlings Saga gör sin första spelning inför sin nya platta, det femte i ordningen, och kommer att köra albumet i sin helhet. Blod och Svärd spelar skivor i baren före, mellan och efter banden.

Gösta Berglings Saga Sveriges ädlaste fanbärare av mustig progressiv rock – filmiskt och ödesmättat, stundom hoppfullt, stundom nattsvart. De nosar på influenser som King Crimsons Red-era, Goblins känsla för stämning, en liten dos av Univers Zeros allvar samt en slev Rio/Zeuhl.

Henrik Palm släppte ett av förra årets bästa rockalbum. Med en stamtavla bestående av In Solitude, Södra Sverige och Pig Eyes så är det inte konstigt att hans första soloskiva är något att hänga i granen. Hans bandkompis i Södra Sverige, Mattias Alkberg, säger att Hemrik ”rör sig obehindrat mellan skivsamlingar och världar, mellan Killing Joke, Crass och Psychic TV, men även mellan H P Lovecraft och Dr Who.” Det låter rimligt. Med sig på scenen har han ett best of-band bestående av Sofia Rydahl (tidigare Gravmaskin), Jocke Proos (Vampire), Tor Sjöden (Viagra Boys), Simon Söderberg (tidigare Ghost) och Anton Nyström och Mattias Alkberg (Södra Sverige).

Konserten är inför sittande publik.


Med reservation för ändringar. Presenteras i samarbete med Appelgren & Friedner.

Besök på FacebookBesök på Facebook