sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Maia Hirasawa

Maia kommer hem på svenska

Biljettsläpp 25/8 kl 10:00.

– Det känns som att komma hem, säger Maia Hirasawa.
När hon började skriva musik som tjugoåring var det just på svenska. Sedan har de svenska låtarna alltid funnits, levt ett parallelliv vid sidan om de framgångsrika låtarna på engelska och japanska.
– Men nu kunde jag inte vänta längre.

Och just så låter Vacker och ful – som att den håller på att sprängas av längtan. Maia Hirasawa har tidigare släppt tre album på engelska i Sverige, men att det är nåt särskilt viktigt med Vacker och ful går inte att ta miste på, från de första gitarrtonerna i förstaspåret Aldrig. Aldrig är en låt som skrevs en vårdag i Sendai, Japan när Maia flyttat dit för att försöka hitta tillbaka till sig själv efter ”några extremt maxade jobbår”. Den kom att sätta tonen för hela skivan.

Maia har tidigare spelat in det mesta av sin musik själv, men den här skivan är inspelad ihop med producenten Jonas Svennem (Winhill/Losehill).

I låtarna har Maia Hirasawa grävt bakåt i sin historia, gamla kärlekshistorier, vänner och känslor som en gång legat begravna. Ingen kan som Maia Hirasawa sjunga ”jag slåss varenda dag” och ”det är nåt fel på mig” och få det att låta som en lätt vårbris och ett löfte om en ny dag.

I samband med det nya albumet kommer Maia att ge sig ut på en landsomfattande turné som startar i oktober.


Presenteras i samarbete med Headstomp. Med reservation för eventuella ändringar.