sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert / Performance

”Make A Noise Stockholm!” – CARACH ANGREN [NL] m.fl.

Med passion för metal och mörk estetik

RTSI – Rätten Till Sin Identitet presenterar: ”Make A Noise Stockholm!”. Fem band på scen, fyra konstnärer som visar upp sin konst och DJ Skinny garanterar en helhetsupplevelse för alla med passion för metal och mörk estetik.

Eventet börjar 19.00 (kom i tid). Mellan konserterna spelar DJ Skinny och ni kan avnjuta konstutställningar samt träffa representanter från RTSI på plats. De 50 första besökarna får också RTSIs USB-digipak med bland annat musikvideor från projektets kampanj.

CARACH ANGREN [NL]

“Holländska skräckmästarnas första Sverigespelning sedan 2010”

När kallsvetten sakta rinner nedför din rygg, gåshuden kryper över ditt skinn och rädslan sakta kväver din andning, då har du nått till skräckens rike. Och i denna mörka domän härskar nu Carach Angren genom sin fjärde platta This Is No Fairytale.

Skräckmästarna från Holland har slipat på sin låtskrivarkonst till ett vapen med skräpa och precision där majestätisk orkestral galenskap vävs samman med isande black metal till berättelser som kommer hemsöka dig. Nu släpper Carach Angren ut sina inre demoner i Stockholm!

NETHERBIRD

Netherbird bildades 2004 och har sedan dess varit en gränsgångare som vävt in black, death och heavy metal i sin musik. Bandet har sina rötter i den Skandinaviska metalscenen och det visar sig ganska tydligt i ljudbilden där det går att hitta en hel del släktskap med de band som etablerade den skandinaviska undergroundscenen. Netherbird väver dock alltid in egna och lite udda element i sin musik. Lyssna här!

6th AWAKENING

Från de mörka hörnen av Umeå kommer 6th Awakening. Med kärna i death / black / doom, har 6th etablerat sig på metalscenen under 15 års tid. Bandets deltagande i Demons of the Operaett samarbete med Norrlandsoperans Symfoniorkester – och dess demoniska frontkvinna ger bandet sitt unika signum. Sångerskan Lovisa Havtörne och duon bakom gitarrväggen – Robert Arnlund och Mathias Harnerud – har skrivit låtar tillsammans i över ett decennium.

GRIFT
Med starka band till framförallt svenska poeter och konstnärer vill Grift förmedla en slags vemodig känsla som konstnärer och tänkare genom historien alltid har haft ett starkt behov av att uttrycka. Grifts ambition är också att framkalla den sinnesstämning som somliga människor har starkt behov av; känslor du inte kan uttrycka via andra medier än musik, bilder och i vissa fall även genom ord.

FRANTIC AMBER
Frantic Amber är ett melodiskt dödsmetallband med medlemmar från fyra olika länder (Sverige, Danmark, Japan och Colombia). Deras ljud är en intensiv blandning av tunga riff och svävande melodier kombinerat med aggressiv growlsång. Deras liveshow är en explosiv virvelvind av energi med flygande hår, en stark scennärvaro och unik karisma.

Bandet har gjort många gig och turnéer runtom i Norden, Central- och Östeuropa, samt Ryssland. De har varit på turné med band som Six Feet Under, Entombed A.D. och har nu precis återvänt från sin egen headlineturné “Burning Insight Tour”.

DJ SKINNY
Skinny Kangur (från bl.a. The Heard och Deathstars) är en kreativ själ med många strängar på sin lyra. Under RTSIs ”Make A Noise Sthlm!” kommer han som DJ fylla lokalerna med olika former av varm och mörk musik mellan de olika bandens spelningar, då du som besökare även kommer mingla med nya vänner och ta del av konstutställningen till ett soundrack med band som Laibach, Mercyful Fate och Judas Priest.

Konstnärer:

SARA FE
Sara FE är en konstnär i Stockholm som målar och tecknar i en mörk, popsurrealistisk stil. Konstverken skapas med varierande medier, bland annat oljefärg, akvarell och färgpennor. Motiven föreställer ofta ensamma ansikten, djur eller träd, i en tom omgivning. Konstnärens motivation är människans relation till naturen, psykisk ohälsa och livets skörhet. Vidare inspireras hon av fauna, folktro, mytologi och drömmar. Med en blandad palett där det söta och vackra möter det mörka och dystra vill hon få betraktaren att stanna upp och fundera över sin egen tolkning.

JULIA PIVÉN
Julia Pivén är en självlärd bildkonstnär som dras till det makabra, med mörka motiv och surrealistiska porträtt präglade av rå svärta. I sitt konstnärskap använder hon gärna experimentella metoder i sökandet efter estetiskt intressanta uttryck, och har bland annat låtit sin egna hud agera canvas.

Julia, som även är deltagare i projektet RTSI, hittar inspiration i subkulturella stilar och inte minst i musiken. Hennes konst är nu aktuell i samband med nya släppet av skivan The Ghost Collector av Netherbird, där ett av hennes verk pryder omslaget.

DARIA ENDRESEN
Daria Endresen är fotograf och digital konstnär, boende i Oslo. Hon hämtar sin inspiration från sina egna mest intima och personliga berättelser. Genom sin observationsförmåga och sin lyhördhet skapar hon surrealistiska drömlandskap, sänkta i en isande atmosfär med stråk av både smärta och mysterium. Hennes konst har varit representerad internationellt i ett stort antal publikationer och konstböcker. Hon har ställt ut sina verk bland annat i Norge, Frankrike, Tyskland, Irland, Turkiet och USA.

NIHILI [FR]
Nihil är en fransk konstnär som bor i Norge. Inspirerad av indiska och nordiska heliga texter, medeltida religiös konst, psykedeliska resor och erfarenheter på sjukhus, speglar hans arbete transcendens, identitet och individualitet. Hans bilder är porträtt av helgon och martyrer som förlorade sin mänsklighet för att drunkna i gudomligt lugn. Han använder koderna för religiös konst för att illustrera helighetsprocessen genom, och bortom, lidande och sjukdom.

Tre utställningar har ägnats åt hans arbete i Paris, Berlin och Dublin. Hans konstverk ingår också i den permanenta samlingen av det moderna konstmuseet på Sicilien och har ingått i många konstutställningar i USA och Europa tillsammans med konstnärer som David Lynch, Marilyn Manson, Ernst Fuchs, HR Giger, Alejandro Jodorowsky m.fl. Hans första konstbok [VENTRE] utkom 2016. Hans bilder används ofta som referens eller inspiration för andra: C215, Daria Endresen, Brooke Shaden bara för att nämna några.

AXEL TORVENIUS
Axel Torvenius är bosatt i Uppsala och spenderar sina dagar som art director och konceptkonstnär. Förutom att arbeta med spel som ”Wolfenstein the new order”, ”The Darkness” och ”Syndicate” så sysselsätter han sig med att göra skulpturer, albumomslag, bokomslag och att designa t-shirts, pins och patches.

Axel Torvenius har tidigare arbetat för bl.a. Marvel och artister som Sol Invictus, Grendel, SPARK! och Ordo Rosarius Equilibrio. Hans skulpturer är huvudsakligen gnome-liknande figurer som kallas ”Midgets” och ”Oprhans”, men han skapar också masker och torsos. Han har en förkärlek för att testa olika medier såsom oljemålning, lera och digitala illustrationer.

Axel hämtar sin inspiration från naturen, musik och föremål i hans samling av udda tingestar. Han har också en särskild förkärlek för forntida historia, det hedniska och saker som är esoteriska i allmänhet. Nu gästar han RTSI den 17 juni med sin konst.

Allt eventuellt överskott från kvällens entréintäkter går oavkortat till The Sophie Lancaster Foundation.


Arrangeras av Scarecrow Music Group i samarbete med Södra Teatern, Kulturens, KF Kretsen och SUB (Riksförbundet för subkultur) m.fl. RTSI har stöd från Arvsfonden.

Besök hemsidaBesök på Facebook