sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Teater

Maken

Dramatisering av Gun-Britt Sundströms klassiska kultroman

De två unga studenterna Martina och Gustav träffas i sextiotalets Stockholm. Vi följer deras intellektuella och känslomässiga brottningskamp med att få sina skilda behov av integritet, trohet, sex, flersamhet och vänskap att samexistera i förhållandet.

I en dramatisering av Gun-Britt Sundströms klassiska kultroman Maken från 1976, träffas Martina och Gustav som nyblivna studenter vid Stockholms universitet.

Mot en fond av studentdemonstrationer och intellektuella diskussioner kämpar de med att försöka hålla ihop sitt förhållande. De är bästa vänner, men hur ska de kunna få sitt förhållande att fungera när behov och ideal skiljer sig åt? Kan de leva i en öppen relation, flersamhet, eller förtär svartsjukan dem då? Ska de gifta sig, eller vara kamrater? Bara ses och ha sex? Leva ihop utan sex? Hur kommer det sig att de inte kan hitta ett sätt där båda kan vara lyckliga ihop?!

Vi följer deras förhållande genom en mängd olika turer, känslomässiga krockar, desperata gräl, uppbrott, tårar, mångordiga analyser och lustfyllda återföreningar.

I rollerna:
Jesper Feldt
Miriam Forsberg
Karin Bengtsson

Dramatisering: Ninna Tersman
Regi: Lena Mossegård,
Scenografi: Johanna Mårtensson,
Ljusdesign: Sofia Linde
Komposition & ljuddesign: Magnus Larsson,
Mask: Linda Goncalves,
Studiomusiker: Anders Sjögren (tenorsax, altsax)

Föreställning den 3 december klockan 19.00 i Folkets Hus, Hallunda. Köp biljett här.


Presenteras av Riksteatern. Med reservation för eventuella ändringar.

riksteatern_logo_invert