sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Humor

Mammas Nya Kille – firar jul på måfå

Bengt Strömbro och det egensinniga persongalleriet återvänder!

Publiksuccén »Mammas Nya Kille firar jul på måfå« kommer tillbaka på publikens begäran. Förra året spelades 32 slutsålda föreställningar och sågs av 17 000 besökare. Nu återvänder Bengt Strömbro och det egensinniga persongalleriet till scenen för en ny riksomfattande turné.

När Mammas Nya Kille firar jul sker det planlöst och bland de ogenomtänkta julfirarna hittar vi Thunder som lär ut självförsvar i juletid, en julilsken Lars Stenberg, en slumpstyrd Mirjo, Kicki Tapper delar ut hårda klappar samt Katla som trippar fram på tårna.

Föreställningen har premiär den 15 november i Luleå och åker sedan på turné till Piteå, Skellefteå, Karlstad, Skövde, Härnösand, Östersund, Stockholm, Göteborg, Linköping, Uppsala och Sundsvall.

– Det känns jättekul att fira jul på måfå igen, viskar Olof Wretling på en sprakig linje från ett tyst retreat i Närke.

Dubbelkolla att du har jordfelsbrytare, göm chokladasken och glöm levande ljus för om några månader plingar det på dörren, Mammas Nya Kille firar jul på måfå.

»Mammas Nya Kille« sändes för första gången hösten 2005 och programmet utsågs 2008 av P3:s lyssnare till det roligaste humorprogrammet genom tiderna. Programmet har belönats med Svenska Podradiopriset i kategorierna »Bästa svenska kanal« och »Bästa humorkanal« och nominerats till Stora Radiopriset två gånger.

”5 av 5…En utsökt julföreställning långt bort från skönsång och pynt”Folkbladet

”Stående ovationer…En fantastiskt rolig föreställning mitt i julstressen” – Gävle Dagblad

”Högkvalitativt jultrams” DN


Scenografi: Frederic Eklöf/Niklas Rudolfsson
Kostym: Sanna Nyström
Mask: Erika Nicklasson
Attributmakare: Jacob Peterson
Nyskriven musik: Per Nordmark
Scenisk rådgivning: Kjell-Peder Johanson
Medverkande: Sven Björklund, Mattias Fransson, Bengt Strömbro, Olof Wretling,  Sofia Wretling
Arrangör: Mammas Nya Kille