sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Humor

Mammas Nya Kille – firar jul på måfå

Bengt Strömbro och det egensinniga persongalleriet återvänder!

EXTRAFÖRESTÄLLNING den 22 december, klockan 13.00 – biljetter ute nu!

Göm chokladasken, förankra julgranen i taket, dubbelkolla att du har jordfelsbrytare och glöm levande ljus för nu plingar det på dörren, Mammas Nya kille firar jul på måfå.

När Mammas Nya Kille firar jul sker det planlöst och bland de ogenomtänkta julfirarna hittar vi en skönsjungande Markko, en slumpstyrd Mirjo, en julilsken Lars Stenberg, en oefterhärmlig Thunder, en soltörstande Jessica samt Katla som trippar fram på tårna.

– Det känns jättekul att få stå på scenen igen och bjuda vår fina publik på något oväntat, säger Olof Wretling på en sprakig linje någonstans utanför Robertsfors, när vi når honom tjuvhuggandes en julgran redan i augusti, lite på måfå.

Efter publiksuccén “Ett Kunskapslyft” som sågs av 45 000 besökare återvänder Bengt Strömbro och det egensinniga persongalleriet till scenen. Mammas nya Kille – firar jul på måfå är en schwajnigt rolig och oberäknelig julföreställning som tar julfirandet till en ny nivå.

“Högkvalitativt jultrams från Mammas nya kille”Dagens Nyheter

Mammas Nya Kille sändes för första gången hösten 2005 och programmet utsågs 2008 av P3:s lyssnare till det roligaste humorprogrammet genom tiderna. Programmet har belönats med Svenska Podradiopriset i kategorierna “Bästa svenska kanal” och “Bästa humorkanal” och nominerats till Stora Radiopriset två gånger. I sommar kunde vi höra Mammas nya Kille i Sveriges Radio P4.


Scenografi: Frederic Eklöf/Niklas Rudolfsson
Kostym: Sanna Nyström
Mask: Erika Nicklasson
Attributmakare: Jacob Peterson
Nyskriven musik: Per Nordmark
Scenisk rådgivning: Kjell-Peder Johanson
Medverkande: Sven Björklund, Mattias Fransson, Bengt Strömbro, Olof Wretling,  Sofia Wretling
Arrangör: Mammas Nya Kille