sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Groggen / Samtal

Mariconas

Queer open stage

Välkommen till Mariconas, Stockholms nya queera open stage. Vi är scenen du inte visste att du saknat, vi ger en megafon till rösterna du inte visste var tystade. Vi är ljuset i cismörkret och oasen i heteroöknen. Somos Mariconas. Presenteras av Yolanda Bohm Ramirez och Paloma Halén Román i samarbete med Trans Fest Stockholm.

Mariconas 4/9

Styrka och community. En kväll tillägnad vår gemensamma kraft och sammanhållning.

Mariconas 2/10

Sex och känslor. Vi läser våra töntigaste kärleksdikter, våra knulligaste berättelser och berättar om våra djupaste känslor.

Mariconas 30/10

Humor och cringe. Vi skrattar och skäms våra bästa, sämsta och pinsammaste historier.

Mariconas 20/11

Sorg och kamp. Under trans day of rememberance ägnar vi kvällen åt sorg över de vi förlorat och samlar styrka för vår kommande kamp.


Groggen är en av Södra Teaterns största satsningar någonsin. I höst är Groggen ditt nya vardagsrum där vi tisdagar, onsdagar och torsdagar blandar allt från samtal till poddar, queer open stage, releasefester, ritklubbar, quiz och mycket mer. Fredagar uppmanar vi till LEIF (leave early, it’s Friday) med after work och Stockholms bästa DJ’s. Alltid fri entré. Välkomna!