sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Marit Bergman

Poplegenden äntligen tillbaka - på svenska

Den 20 november klev poplegenden Marit Bergman äntligen tillbaka in i rampljuset med sin nya singel Dra åt helvete. Låten är den första singeln från det kommande albumet och är en hyllning till alla de som någonsin tvekat och sedan vågat ta mod till sig. I januari ger hon sig ut på en miniklubbturné i Sverige och senare i vår släpps Molnfabriken – Marits första album på svenska.

Marit Bergman debuterade som soloartist 2002, tog det svenska musiklivet med storm och har sedan dess belönats med såväl Grammisar och P3-guld statyetter och inspirerat en ny generation av kvinnliga artister.

Dra åt helvete är mantrat som används för att få mod att kasta sig ut och ta sin plats i världen. Ett anthem för alla som någonsin tvekat och sedan vågat. Produktionen är gjord av bröderna Pontus och Petter Winnberg (Amason, Miike Snow, m.fl.).

Marit Bergman började skriva låtar som tolvåring och spelade som sjuttonåring i bandet Candysuck. Hon beskriver sitt musikaliska ursprung som en blandning mellan Madonna, Sonic Youth, X-Ray Spex, Roberta Flack och Mary J. Blige och alla dessa vida influenser kan höras i Marits låtar. Förutom musikskapandet har Marit varit skribent och var även en av grundarna till Popkollo.


Presenteras i samarbete med Live Nation. Med reservation för eventuella ändringar.

kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.