sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Mark Kozelek of Sun Kil Moon [USA]

Mark Kozelek återvänder till Södran med älskad låtskatt

Sun Kil Moon är vad indietrubaduren Mark Kozelek ibland kallar sig när han släpper musik. Efter dundersuccén med personliga Benji för några år sedan har Kozeleks musik blivit än mer introspektiv och självreflekterande. År 2017 års tre (!) släpp har alla präglats av en intimitet och ärlighet sällan skådad i musik i dag, och Kozelek lyckas ständigt att måla upp en större bild än väntat med sina ofta dagboksliknande vardagsobservationer. Den ärlighet som genomsyrar hans inspelade musik sätts på sin spets i ett livesammanhang, då Kozelek aldrig tummar på det intima. Nu kan vi meddela att Sun Kil Moon återvänder till sitt kära Södra Teatern i Stockholm för en spelning den 24 oktober.

Mark Kozelek började sin musikaliska bana i kultbandet Red House Painters, som släppte ett antal numera klassikerstämplade album under 90-talet. Sedan bandets splittring har han varvat släpp under eget namn med Sun Kil Moon, och på så vis knopat ihop en stor och älskad låtskatt. Albumet Benji från 2014 gav Kozelek en helt ny publik och introducerade hans musik – både gammalt och nytt – för en ny generation fans. Med rötterna i poetiska Benji har Kozelek sedan fortsatt att pumpa ut musik som både utmanar och bjuder in på samma gång – alltid med ärligheten i första rummet. Hans livespelningar brukar vara lika magiska som oförutsägbara, och även bestå av stora doser samtidsreflektioner och humor. Södra Teatern är en plats som Kozelek tenderar att återkomma till – så även i höst.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för eventuella ändringar.