sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Mats & Morgan 35 år

Genreöverbryggande virtuoser som fyller 35!

Morgan Ågren och Mats Öberg är en världsrenommerad duo som varit omtalad sedan barnsben. De var fortfarande tonåringar när de i slutet av 80-talet fick självaste Frank Zappa på fall och turnerade med honom i USA under en period precis före hans bortgång. I november firar de 35 år tillsammans genom att göra två konserter på Södra Teatern.

Med stor virtuositet och enorm musikalitet som grund utgör Mats/Morgan Band en samspelt supergrupp på den progressiva jazzrockscenen. Kvartetten, som också huserar Gustaf Hielm (bas) och Stefan Jernståhl (klaviatur och gitarr) har samarbetat med grupper som Meshuggah, King Crimson, Devin Townsend, Bill Laswell och Squarepusher mfl.

Före detta bandmedlemmar kommer också att dyka upp för gästspel båda kvällarna!

I oktober framför NorrlandsOperan deras musik tillsammans med Mats/Morgan Band på scen, men vill du se dem i Stockholm så är det 15:e & 16:e november som gäller!

”They played unbelievably, just unbelievably.” 

– Frank Zappa

“I am stunned, these guys have an extraordinary amount of talent.” 

– Steve Vai

“Morgan is quite simply one of the most interesting and exciting drummers I’ve ever heard. Rhythmically advanced and musical too. A rare combination of modern and classic.” 

Gavin Harrison (King Crimson/Porcupine Tree)

“Remarkable technical expertise and playing skills.” 

– Bill Bruford