sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert / Teater

Mattias Enn: Svenska Amerika-Linien

Musikalisk seglats med Sveriges främste estradör

Vi möter kungligheter, politiker, filmstjärnor och andra passagerare ombord. Nutidshistoria och passagerares livsöden varvas med skrönor, sanningar och hemligheter till dåtidens musik av Evert Taube, Karl Gerhard och Cole Porter. Svenska Amerika Linien grundades år 1915 och de ståtliga fartygen M/S Kungsholm, M/S Gripsholm och M/S Stockholm trafikerade sträckan Göteborg-New York och världshaven fram till 1975. De var en viktig del i berättelsen om det ”Moderna Sverige” på 20- och 30-talet, och fartygen byggdes och inreddes av storheter inom teknik, arkitektur och design.

”Mattias Enn visade att han är en äkta estradör i en tid när få kan bära upp en frack och sjunga en kuplett. Men det kan han – så att man hör varje bokstav”
/Sörmlands Nyheter

”Med skådespelaren/sångaren och entertainern Mattias Enn mycket fint ackompanjerad av Carina E Nilsson på piano respektive dragspel blev ”Svenska Amerika Linien – En flytande epok på Atlanten” en mycket fin föreställning”
/Tranås-Posten

“Mattias Enn är en unik underhållare som på ett briljant sätt håller liv i en svensk musikskatt”
/Kristianstadsbladet