sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Dans

Measured Moments

En humoristisk dansmonolog om mänsklig dressyr

Hur begränsas vi människor utifrån kön, klass och färg? På vilket sätt formas vi in i mentala och fysiska mönster? Measured Moments är en rolig och tankeväckande dansföreställning av och med koreografen och dansaren Sandra Medina. Den undersöker kroppens anpassning till historisk makt och rasistiska fördomar, samt testar hur sociala instruktioner och stereotypa föreställningar påverkar oss och vår omgivning. Är vi alla egentligen en del av ett mänskligt dressyrprogram?

– Det är spännande, smärtsamt och roligt att arbeta med hur kroppen hela tiden formas och koreograferas utifrån våra sociala förväntningar. Ett tema som jag tror berör oss alla, säger Sandra Medina.

Den intressanta gränsöverskridande formen har hyllats och bidrog till att Measured Moments blev utvald till Scenkonstbiennalen 2015. Föreställningen är skapad av Sandra Medina och Bastard Produktion inom ramen för NPP på DOCH, det vill säga nya performativa praktiker på Dans och cirkushögskolan.

Measured Moments är på turné i hela Sverige i det nya utökade dansuppdraget på Riksteatern. För full turnélista: http://riksteatern.se/forestallningar/measured-moments/

Akt 1:
En renodlad föreställning i klassisk mening med musik av bland annat Lullatone, Tjajkovskij, Chopin och Bach.

Akt 2:
En guidad tur där publiken får följa instruktioner och prova sociala koreografier via sina smartphones och hörlurar, från sina egna sittplatser.

riksteatern_logo_invert


Presenteras av Riksteatern. Med reservation för eventuella ändringar.