sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

MIDGE URE & BAND ELECTRONICA

THE 1980 TOUR

Biljettsläpp måndag den 25 mars klockan 10.00.

Midge Ure & Band Electronica besöker Stockholm och Södra Teatern i maj nästa år med sin The 1980 Tour! För första gången sedan albumet Vienna släpptes, kommer plattan att spelas live i sin helhet. Det är också första gången många av låtarna från Visages debutalbum framförs live.

I slutet av 1970-talet blåste förändringarnas vindar i Storbritannien – i samhället, inom politiken, mode och kultur, och det musikaliska landskapet höll på att förändras för evigt. Den gitarrbaserade dominansen som drivit fram rocken och punken började klinga av, samtidigt som synthen signalerade ljudet av framtiden. 1980-talet var på gång att explodera och ingenting skulle bli sig likt igen.

Visages single Fade To Grey från självbetitlade albumet, samt Ultravox singel Vienna blev globala hits som delade den Europeiska estetiken och det elektroniska hjärtat. De två albumen förde det alternativa soundet rakt in i vad som skulle bli normgivande. Båda skivorna skrevs, spelades in och producerades av den store Midge Ure, vilket kom att förändra hans liv.

“Hösten 1979 var en springande punkt i min karriär. Åren innan hade jag gått från att ha varit ett ‘popband’ (Slik) till ett ‘post punk-band’ (The Rich Kids) till en stand in-gitarrist för Thin Lizzy. Denna höst när jag arbetade med Visage-projektet tillsammans med Billy Currie, blev jag inbjuden att ansluta till Ultravox. Jobbet vi gjorde den vintern med ‘Vienna’ var som ett uppiggande rus av kreativitet jag aldrig upplevt förut.

Fyrtio år senare vill jag hylla den här perioden genom att när vi går in i 2020 spela ‘Vienna’-albumet i sin helhet tillsammans med höjdpunkter från det självbetitlade albumet ‘Visage’. Gör mig och mitt Band Electronica sällskap och fira året 1980, som var året då dessa två album släpptes.”Midge Ure