sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Klubb

Dancing On The Docks – DJ: Mike Skinner [GBR]

Saltstänkt DJ-set med The Streets-mannen

Efter Södra Teaterns succéklubbar Bangers ‘n’ Mash, Stay Shoreline och Baba Sonic så är det nu dags för en fjärde indieklubb att se nattens ljus – DANCING ON THE DOCKS!

Havsbrisen från Slussens kajer och vårsolens ljuvliga strålar har påverkat våra sinnen i den marina riktningen. Därför startar vi nu en råbarkad sjömansklubb med fantastisk indiemusik i alla dess former. Vi hämtar inspiration från världens alla hamnar och dess brokiga samling av ljusskygga individer. Följ med på vår äventyrliga seglats under våren!

Hamnkapten är klubb- och indieräven Kim Högstedt.

4:e juni blir det finbesök, då den brittiska flottan ankrar vid vår boj i form av Mike Skinner!

När Skinner slog igenom som The Streets riktades en hel världs blickar mot Birmingham, och förfördes genast av garage-beats i kombination med texter som var lika direkta som geniala. Från spjuveraktig grabbighet i Fit, But You Know It till golvande kvalitativa ordsekvenser i låtar som Blinded By The Lights och Dry Your Eyes var en nykär musikpublik fastlåst, oavsett tidigare genrepreferens.

Nu har det gått en tid och Mike Skinner har lämnat kometprojektet Streets för att istället gå vidare med nya uttryck. Framförallt har han släppt mikrofonen och tagit ett steg tillbaka in i en roll som mer kan betecknas som producent. Tillsammans med Rob Harvey har han skapat projektet The D.O.T. med två fullängdsalbum i bagaget. Nyligen har han gått samman med Manchester-kollektivet Murkage och skapat supergruppen Tonga Balloon Gang, vilkas debut-EP utkom i höstas.

Kvällens övriga DJ’s:

Murkage Dave
Kristofer Andersson
Alma Yttergren & Natasa Stanojevic
Daniel Irk
Hamnkapten Högstedt

 


Med reservation för eventuella ändringar