sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Samtal

Millennials on war

Spännande seminarium om ungas oro och ovisshet inför framtiden, och om vägar framåt som ger oss hopp om en bättre värld.

ICRC, Internationella rödakorskommittéen, har gjort en undersökning i 16 länder om folks kunskap och uppfattning om den internationella humanitära rätten – populärt kallat ”krigets lagar”. I undersökningen ”Millennials on war” är det personer i åldrarna 20-35 år som tillfrågas. Resultaten visar på en stor oro bland världens unga för att framtiden ska innebära fler krig och ökat mänskligt lidande. Däremot tror 74 procent av de svarande att de flesta krig skulle kunna undvikas. Nästan samma andel tycker att det finns ett behov av att sätta gränser och regler för hur krig får utkämpas.

Svenska Röda Korset och Röda Korsets ungdomsförbund har gjort en svensk variant på samma undersökning, med hjälp av Novus. I den undersökningen är det fokus på bland annat klimat, mental hälsa, tortyr och kärnvapen. Hur navigerar man exempelvis som tjugoplussare i en värld där vi har typ åtta år på oss att rädda klimatet samtidigt som kärnvapenhotet är större än det var under kalla kriget?

Medverkande:
Omar Alshogre, föreläsare
Irena Pozar, samhällsdebattör
& chefredaktör Veckorevyn
Nanna Olasdotter Hallberg, radioprofil
Malin Antonsson, organisationen storasystrarna
Konfrencier – Vera Carlbaum Wrennmark, ordförande RKUF
DJ – Philip Hördegård

Efter seminariet mingel i foajén med möjlighet att köpa dryck och snacks.

Arrangör: Svenska Röda Korset och Röda Korsets Ungdomsförbund