sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

#MittFinland LIVE

en musikalisk kärleksförklaring till Finland 100 år

Lisa Miskovsky, Kristian Anttila och den finske legendaren Danny är några av artisterna som har bjudits in av Sveriges Radio Sisuradio att hylla det självständiga Finland 100 år den 29 november. Det blir en intim, direktsänd konsert där det sverigefinska arvet förenar både de medverkande artisterna och programledarna Josefine Sundström och Marko ”Markoolio” Lehtosalo.

Popartisten och låtskrivaren Lisa Miskovsky, singer songwritern Iiris Viljanen, indiepopartisten Kristian Anttila, rapparen Juuso Pikanen, tangosångerskan Darya Pakarinen och artisten Markoolio har alla en sak gemensamt – sitt sverigefinska arv. Under konserten #mittfinland live som äger rum på Kägelbanan den 29 november kommer de att sjunga och berätta om sin relation till Finland.

DJ: Love Antell

Kvällen kulminerar när den finska musiklegenden Ilkka Lipsanen alias Danny intar scenen och uppträder med ett gäng hits från flera decennier. Husbandet Månskensorkestern sätter sin prägel på alla uppträdanden.

#mittfinland live produceras av Hanna Paimela Lindberg, Sisuradio.

– Kvällen kommer att bjuda på unika uppträdanden och artistsamarbeten som växer fram ur var och ens kärlek till Finland. I artistlegenden Danny möts både första och andra generationens sverigefinnar med sina minnen om den första tiden i Sverige och om barndomen då föräldrarna lyssnade på finsk musik, säger hon.

Josefine Sundström är kvällens programledare tillsammans med Marko Lehtosalo. Liksom alla medverkande artister har även de sina rötter i Finland.

– Det är en ära att få vara med och hylla min mammas hemland Finland med dessa fantastiska artister, säger Josefine Sundström.

Konserten #mittfinland live knyter samman Sisuradios jubileumssatsning på 100 sverigefinska röster om Finland som finns att lyssna på mittfinland.se.


Evenemanget #mittfinland live är ett samarbete mellan Sveriges Radio och Södra Teatern.