sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Performance / Samtal

Molnhoppet

En föreläsning av och med Olle Saloranta Strandberg

MOLNHOPPET är en föreläsning av och med Olle Saloranta Strandberg. Ett möte med en fantastisk berättelse där ett livsöde utmanas och skrivs om. Ett hopp rakt ut bland molnen.

Den 27 december 2005 bröt akrobaten Olle nacken i en trippel bakåtvolt och blev förlamad från nacken ner. Olyckan ägde rum på Dansens Hus stora scen under uppvärmning inför kvällens föreställning av Havfruen.

Våren 2018, 12 år efter kraschen, lämnade Olle marken och utförde stuntet en gång till. Som ett sätt att ta ett ordentligt farväl till sin inre akrobat. Men den här gången gjorde han volten 3000 meter upp i luften och landade i ett moln.

MOLNHOPPET tar dig med genom nästan tre år av förberedelser inför ett spektakulärt hopp från en plattform hängandes 100 meter under korgen på en luftballong. Det är en djupdykning i den kreativa processen, om förändrade perspektiv och en surrealistisk historia om en grupp människor som ägnade 2,5 år åt en omöjlig dröm att kunna styra ödet.

Kort film om Molnhoppet (4 min) | P1-dokumentär av journalisten Anna Frey


Molnhoppet presenteras i samarbete med Cirkus Mania. Med reservation för ändringar.