sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Moonica Mac

Efter ett flertal lyckade singelsläpp är hon nu äntligen redo att släppa sitt debutalbum Star & Sårbar

Moonica Mac släppte sitt debutalbum ”Stark & Sårbar” 2019 och har sedan dess skapat sig en alldeles egen plats på den svenska musikscenen. Henne röst liknas inte sällan vid en modern Monica Zetterlund och hennes musik har beskrivits som en blandning av Lana Del Rey och Cornelis Wreesvijk.

Många är dom som tröstats av Moonica Macs trollbindande stämma. Med textrader lika enkla som träffsäkra visar hon sina lyssnare till det vackra i vemodet. Hon påminner om att det finns en styrka i att vara sårbar och att vi inte är ensamma med alla våra känslor. Med låtar som ”Till slutet av augusti”, ”Ibland” och ”Alaska/All aska” har hon nåt miljontals lyssningar på Spotify och om sägnen stämmer, sägs det att ingen som möter hennes toner lämnas oberörd.

Moonica Mac skapar alltid en magisk stämning med sin musik och lika så en smått trolsk kontakt med sin publik. Under början av sin karriär har hon hunnit spela på bla Grammis Galan och Late Night Concert -TV4, gästat Augustifamiljen och varit support under Miss Li’s vårturné 2020. Trots hennes organiska och jordnära framtoning är hon en starkt strålande stjärna vars spännande musikaliska resa är något alla vill följa med på!

Support 6 & 7 november: Teodor Wolgers

Teodor gör instrumental musik där pianot står i fokus samtidigt som han berättar historier, något som blir ännu tydligare genom hans musikaliska kortfilmer!

Teodor växte upp i en konstnärlig familj och upptäckte sin musikaliska talang i de tidiga tonåren och hans farfar, Beppe Wolgers, har alltid varit en inflytelserik närvaro i familjen, trots att han gick bort innan Teodor föddes. Han är en mycket meriterad och relativt ung kompositör, med en utbildning från Kungliga Musikhögskolan; han har skrivit musik för symfoniorkestrar, storband och för sina egna projekt; popduon Wilder Gray, jazzkvartetten Monologue och hiphop-kollektivet Adiafora. Vid 22 års ålder, då som den yngste kompositören någonsin, uruppfördes hans orkesterstycke “Dreams” i Berwaldhallen.

Support 8 november: Menke

Låtskrivaren, producenten och multi-instrumentalisten Menkes musik är den nordiska natur som hon omger sig med allestädes närvarande.

Menke är en kreativ multitalang. Hon är både låtskrivare, producent och artist och spelar idag även cello, gitarr, piano och vinglas. På den internationellt hyllade debut-EP:n ’Till havet’ (2018), där artisten tolkade åtta dikter av Karin Boye, visade Menke att hon ägde en alldeles särskild talang. EP:ns huvudsingel ’Moln’ har streamats över 8 miljoner gånger och hyllats internationellt av bl.a. Clash Magazine, The Line of Best Fit, C-Heads Magazine och Earmilk. Menke agerade även som förband till Weeping Willows Sverigeturné under 2019 och har även tagit sin liveakt världen över och uppträtt i bland annat Hong Kong, Seoul, Berlin och London.