sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

#hållbarkärlek varar längst

Mosebacke ❤ Hållbara Restauranger

I oktober 2017 gick Södra Teaterns restaurang Mosebacke Etablissement med i U&We-initiativet Hållbara Restauranger – ett nätverk av restauranger som vill skapa en mer hållbar restaurangnäring – med målet att skapa matupplevelser som gör lika gott som de smakar.

Under hösten och vintern deltog personal från Mosebacke Etablissement i nätverkets utbildning och arbetade tätt med hållbarhetscoachen Amanda Hederén. Även om utbildningen avslutades i januari har arbetet bara börjat.

Redan i november slutade Mosebacke Etablissement med sugrör i drinkarna och elavtalet byttes till ett med 100 procent förnybara energikällor. Tillsammans med Amanda Hederén analyserades hela verksamheten utifrån miljö-, ekonomi- och sociala frågor.

– I och med elen från förnybara källor, den stora andelen vegetariska alternativ på menyn, restaurangens ekologiska vinlista och samarbeten med lokala råvaruproducenter har Södra Teatern och Mosebacke redan kommit långt, säger Amanda Hederén.

Nu slutar även Mosebacke Etablissement köpa in värmeljus och snittblommor. I restaurangen pryder sticklingar av växter som murgröna och elefantöra borden.

– Målet är att aldrig behöva köpa värmeljus och växter till restaurangen igen. Det är så skönt att kunna gå från paraffin. Det är mysfaktor utan skam, säger Fredrik Bergman, restaurangchef.

– Vi fortsätter arbeta för att bli ännu mer hållbara, både internt och tillsammans med våra gäster. Det känns superspännande, avslutar Fredrik Bergman.

Facebook och Instagram kan du följa Mosebacke Etablissements resa mot en mer hållbar restaurang.

Fakta:
Hållbara Restauranger är ett nätverk av restauranger som vill skapa en mer hållbar restaurangnäring.

Växterna i restaurangen:
Sticklingarna står i vatten och får slå rot. När växterna har fått tillräckligt med rötter planteras de i jord och nya sticklingar tas från växter i huset. På så sätt kommer Mosebacke och Södra Teatern långsiktigt kunna driva upp fler växter och inte behöva köpa på nytt.