sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Mount Kimbie [GBR]

Innovativa kreatörer med musik att träda in och försvinna i

 

Med sitt debutalbum Crooks & Lovers stod brittiska Mount Kimbie för en ny sorts dansmusik. Som en av huvudkreatörerna bakom genren post-dubstep, har duon både skapat och utmanat konventioner med sina påhittiga kompositioner. Med det sagt så har de alltid varit inbjudande – det här är musik att träda in och försvinna i.

Bandets liveshower präglas av ett organiskt tänk, där akustiska instrument och idéer tillåts förenas med elektroniska ljud och bli en del av den dansanta helheten. Nu släpper bandet den grymma nya singeln Marilyn som gästas av Micachu, och vi kan meddela att Mount Kimbie återvänder till Stockholm för en spelning med liveband på Kägelbanan den 8 november.

Mount Kimbie består av producenterna Dominic Maker och Kai Campos, och har spelat tillsammans sedan 2008. Sedan starten har Mount Kimbie vandrat från att vara lovande sovrumsproducenter till att bli fullfärdiga skapare av sprakande elektroniska texturer. Efter succén med Crooks & Lovers stod ett tight turnéschema på agendan, vilket öppnade dörrar för bandet att utvecklas till att bli en kreativ liveakt. Efter en längre tids tystnad bjöds vi tidigare på den efterlängtade singeln We Go Home Together som innehöll en gästande James Blake på sång. I nuläget är bandet i slutskedet av färdigställandet av sitt omåttligt efterlängtade tredje studioalbum.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för eventuella ändringar.

Besök hemsidaBesök på Facebook