sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Nano – INSTÄLLT

På g med nytt album

Tyvärr är konserten med Nano inställd. Biljetter återbetalas till det kort som användes vid köp. För mer information, kontakta biljettkassan@sodrateatern.com.


Vissa går genom hela livet med en längtan att bryta upp, byta spår och att få trampa upp nya stigar i en helt annan miljö – utan att någonsin ta steget. Andra hoppar rakt ut. Ofta utan att ha en aning om hur den nya verkligheten kommer att se ut, bara att den känns bra i hjärtat.

Precis det har sångaren och låtskrivaren Nano bakom sig just nu. Efter att under flera år försökt att övertyga sambon om att flytta från Stockholm var det faktiskt hon som till sist blev förälskad i en annan plats. Efter ett besök i Oskarström strax nordost om Halmstad kom hon hem och sa ”om vi ska flytta så ska vi flytta dit”.

Med bara en dryg månad kvar tills att barnen skulle börja skolan var flyttlasset på väg rekordsnabbt. Det var i höstas. Och att byta det hetsiga tempot i Stockholm mot småstadens lugn har blivit nytt bränsle för både familjen och Nanos karriär.

– Det var verkligen att hoppa rakt ut, men vi har ju varandra. Det var mycket för barnens skull men jag trivs också verkligen som fisken i vattnet. Det är extremt skönt och lugnt. Det räcker med att vara en vecka i Stockholm så vill jag tillbaka till lugnet här, säger sångaren.

Första smakprovet som nybliven Halmstadbo är singeln ”Love is the reason”. Låten är en kraftfullt pampig ballad som föddes i en av sångarens mörkare stunder. Publiken kommer samtidigt att känna igen den hoppfullhet som ofta genomsyrar Nanos låtar.

– Det är något jag sa till mig själv som liten, att när jag blir stor så vill jag också skriva musik som kan hjälpa andra. Vi är bröder och systrar för varandra. Jag gillar att skriva saker som ska få själen att bli starkare. I mitt fall så är det kärleken som får en att kriga på när det är tufft. Kärlek, familj och de som står en nära är drivkraften för mig.

Med Halmstad som bas knyter Nano också ihop trådarna, nästan som allt var menat att landa just här. Här har han sitt nya management, som också råkar vara bas för en annan bekant Halmstadson: Per Gessle. Och när turnén för Per Gessle’s Roxette angjorde Sverige i höstas var det just Nano som fick värma upp publiken. Uppväxt i en tid då Roxettes låtar krönte Billboards listor har turnén tillsammans med den meriterade låtskrivaren varit ett ärofyllt uppdrag för Nano. Samtidigt har konserterna blivit ännu ett bevis för hur uppskattad Nanos musik är för en bred och folklig publik.

Det var 2017 som den stora publiken här hemma fick upp ögonen för den redan då erfarne låtskrivaren Nano. Efter att först varit nära att tacka nej blev han övertalad av sin dotter att ställa upp i Melodifestivalen. Bidraget ”Hold on” knockade tv-tittarna fullständigt, tog honom direkt till final och tippades som vinnare.

Riktigt så långt nådde han inte den gången. Låten slutade tvåa efter den internationella juryns röster, men Nano hade samtidigt kammat hem flest tittarröster. Han hade vunnit folkets hjärtan och fått en raketstart på sin karriär som artist. ”Hold on” har sedan dess legat på Svensktoppen närmare ett år, streamats över 18 miljoner gånger och gjort succé ute i Europa, bland annat i Tyskland och Schweiz. Låtens musikvideo har visats i ”E! News” i USA och är producerad av ingen mindre än Prince Jackson, Michael Jacksons son.

I dag beskriver Nano beslutet att tacka ja till Melodifestivalen som ”det bästa valet jag gjort i livet hittills”.

Nu vill Nano fortsätta att skriva låtar, släppa fler singlar och utforska fler länder med sin musik. Planen är att allt arbete ska mynna ut i ett nytt album under mitten av 2019 och en turné under hösten 2019.