sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Naser Razzazi & Delnia Razzazi

Fira newroz med oss!

Naser Razzazi & Delnia Razzazi bjuder på en musikalisk nostalgiresa genom Kurdistans vackra landskap med berg, floder och gröna ängar.

Naser Razzazi är en av kurdernas mest legendariska och folkkära artister genom tiderna. Med en karriär på över 45 år och över 600 utgivna låtar representerar hans lyrik och musik kurdernas röst genom glädje, sorg, krig och kärlek. Han är en stor förespråkare för mänskliga fri-och rättigheter vilket kontinuerligt avspeglas i hans artistiska arbete.

Hans revolutionära texter ledde till att han, vid upprepade tillfällen, fängslades och torterades. Efter att han och hans familj förföljts och mordhotats upprepade gånger anslöt de sig till pêshmerge. Än i dag lever Naser och hans familj i exil.

Delnia Razzazi är dotter till artisterna Naser Razzazi och Marziyeh Farighi och slog igenom 2006 med ett hyllningsalbum till sin bortgångna mor.

Denna kväll framträder far och dotter tillsammans. De vill med sina sånger sjunga om glädjen, kärleken, livet och sorgen men framförallt om passionen och saknaden av sitt land.

Ensemblen består av:
Naser Razzazi (vokalist)
Delnia Razzazi (vokalist)
Aref Ebrahimpour (fiol)
Rezgar Xoshnaw (oud)
Mukryan Abubakr (cello)
Kawan Mahmud (slagverk)
Hakan Vreskala (percussion/slagverk)