sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Nicolai Dunger

Avhandlar livets små och stora prövningar

Nicolai Dunger är en av svenska indiescenens mest produktiva artister – just nu aktuell med albumet Raison d’Être.

Nicolai Dunger har genom sin långa karriär rört sig över genres som rock, jazz, konstmusik, singer/songwriter och folkmusik. Hans låtskrivande är fritt och har högt i tak, och materialet har släppts från allt till internationella satsningar på storbolag till privatpressningar. Senaste given – albumet Raison d’Être – har släppts löpande under 2018, där varje singel presenterats som ett eget kapitel tillsammans med en video. Tematiken för låtarna har, precis som albumtiteln avslöjar, formats runt allt det som gett Dungers liv mål och mening. Raison d’être avhandlar livets små och stora prövningar och på den tolv spår långa samlingen tar han oss genom ämnen som föräldraskap – med både värme och mörker som en vaggande fond. Albumet ges ut av Göteborgsbaserade Kning Disk.

Nicolai Dunger hittar, sin stora katalog till trots, alltid en ny vinkel, alltid ett nytt tillvägagångssätt och står, kort sagt, aldrig still. Som liveartist har han ett stort antal turnéer i ryggen, och är känd för sin förmåga att bjuda in publiken nära nära – oavsett storlek på lokal.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för ändringar.