sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Samtal

Nigeria – i skuggan av tortyr

Amnesty-projektet Network against torture ger vittnesmål från Nigeria

Varje år utsätts hundratals människor människor för tortyr och övergrepp av polis och militär i Nigeria. Våldtäkter, mord, misshandel är några av de brott som inte bara begås utan också tystas ner.

Amnesty har tillsammans med flera partners på plats i Nigeria, skapat ett nätverk av eldsjälar för att bekämpa detta problem. Möt offren och tillika aktivisterna som haft kraften att resa sig och kämpa mot tortyr i Amnestys projekt “Network against torture”. Lyssna till deras vittnesmål från Nigeria och om Amnestys arbete som, med stöd av Postkodlotteriet, har förändrat ett samhälle.

Reservera din plats – fri entré

Medverkande:

Justus Uche Ijeoma är människorättsförsvarare och jurist och arbetar på IREF, en av Amnestys partners i “Network against Torture”-projektet. Genom direkta interventioner och aktioner har han hjälpt många offer och deras familj att få upprättelse i fall av polisvåld och tortyr.

Umar Sani Bebeji är jurist, föreläsare och skribent med publicerade alster i några av de främsta publikationerna i Nigeria. Han har bred och lång erfarenhet av frågor kopplade till mänskliga rättigheter och har även arbetat nära med Amnesty Internationals Nigeriakontor under “Network against Torture”-projektets gång.

Onyinye Onyemobi har sedan 2016 ansvarat för planering, implementering, rapportering och utvärdering av interna och externa projekt för Amnesty International i Nigeria. Hon har koordinerat det internationella samarbetet och arbetet med de lokala partners som deltagit i genomförandet av arbetet med nätverk mot tortyr i Nigeria.

Uloma Obike har assisterat projektets koordinator med ansvar för all logistik och administration av projektet nätverk mot tortyr i Nigeria. Uloma har också utbildning i säkerhet och har genom ett tvåstegs-program utbildat volontärer som deltagit i projektet.