sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Nycirkus / Performance

OUTLINES – Face First

Cirkus i världsklass med nyskriven livemusik

Face First. Att handlöst kasta sig ut i det okända, med betydelsen att inte bara vara en utbytbar kropp på en scen eller ett ansikte dolt bakom en mask. Dessa tankar står till grund för kompaniets existens. Tillsammans har de medverkande skapat en plattform där individernas kreativitet och förmågor får testas och ta plats.

Föreställningen Outlines utspelar sig i periferin av det medvetna. 43 procent av våra dagliga beteenden utförs omedvetet och av vana, formade av uppväxt och erfarenheter. Hur visar sig det i cirkusmanegen? Gömmer vanorna sig backstage eller står de omedvetna mitt i strålkastarljuset? Face First vill se dem rakt i ansiktet, titta närmare på vanorna och ovanorna för att utforska dess konturer och karaktär. Med hisnande akrobatik i luften såväl som på marken, med jonglering, balans och sina egna kroppar tänjer Face First på gränserna och försöker bryta mönstren.

Ensemblen består av cirkusartisterna Manda Rydman, Oscar Karlsson, Anton Graaf, Sarah Lett och Gustaf Rosell, som tillsammans bär en stor erfarenhet och bl. a har jobbat med kompanier som Cirque du Soleil, Stockholms stadsteater, Folkoperan, 7Fingers, Cirkus Cirkör och Cirque Eloize. Musiken är skriven och framförd av keyboardisten Mikaela Hansson som jobbat med artister som t. ex Fever Ray, Seinabo Sey Markus Krunegård och Lykke Li. Hannele Philipson som jobbat med bl.a Stockholm Stadsteater, Norrlandsoperan och HIPP i Malmö har gjort scenografi och ljusdesign.

Medverkande

Cirkusartister: Anton Graaf, Sarah Lett, Manda Rydman, Oscar Karlsson, Gustav Rosell

Musik: Mikaela Hansson

Ljusdesign: Hannele Philipson


Presenteras i samarbete med Subtopia. Med reservation för ändringar.