sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Klubb / Konsert

P2 Art’s Birthday Party 2018

I Sveriges Radio och på Södra Teatern

P2 Art’s Birthday Party – en av Sveriges största festivaler för elektronisk musik bjuder på artister, ljudkonstnärer och DJ:s från hela världen.

Den 17 januari 1963 deklarerade den franske Fluxus-konstnären Robert Filliou att konsten föddes en miljon år tidigare när någon tappade en svamp i en hink med vatten. På så sätt blev det Konstens födelsedag, eller Art’s Birthday.

P2 Art’s Birthday Party firas traditionsenligt på Södra Teatern med födelsedagsfest i hela huset och Kägelbanan. I år går födelsedagskalaset av stapeln den 3 februari.

Tyvärr är inte Filliou med oss längre för att leda festen, men kalasledarna Samir Yosufi, Helena Lopac och Pelle Moeld ser till att konsten hyllas ordentligt. Självklart direktsänds även födelsedagskalaset i Sveriges Radio P2.

Facebook-event

Artister

BAD
Drone med orgel, gongong och basgitarrer. Bad är Anna von Hausswolff, David Sabel och Hannes Nilsson, som med basgitarrer och gonggongar mot en bakgrund av orgelklanger och oväsen, ger begreppet drone ett ny mening.

DORISBURG [LIVE]
Alexander Berg (aka Dorisburg) är en hårt arbetande och tålmodig producent som gör 100-tals nya låtar per år. De får sakta mogna och en del utvecklas till färdiga låtar och andra blir delar av hans exklusiva live-set. Han blandar inspirerat sin back-katalog med nytt och ohört, samplar sig själv och remixar eget material. Var och en av hans spelningar visar vart hans musik tagit honom fram till dess.

GUDS SÖNER
Världspremiär av Att ingjuta kraft och mod. Guds söners verksamhet kan beskrivas som undersökande av ett mentalt luftrum, utförd med okonventionella metoder. Den hörbara aspekten är viktig, men det visuella ägnas lika mycken hängivenhet.

INNERST INNE
Innerst inne vill vi bara ha kul tillsammans och skapa vacker och tidlös musik. Innerst inne vill vi känna nå’t på riktigt. Innerst inne vill vi vara fria att göra vad vi vill. Innerst inne vet vi. Innerst inne är Andreas Tilliander och Johan T Karlsson.

KAREN GWYER
Karen Gwyer är född i amerikanska södern, uppväxt längre norrut och bor numera i London. Hennes till stora delar analoga live-set blandar feta melodiska och bastyngda dansgolvsvibbar med udda psykedeliska inslag.

SIRI KARLSSON
Siri Karlsson uruppför ett verk inspirerat av Horror Vacui, rädslan för tomhet. Siri Karlsson målar upp oupptäckta platser genom att djupdyka i elektroniska ljudlandskap med sin udda sättning av syntar, nyckelharpa, sax och röster samt gäster på trummor och blås.

SOL ANDERSSON
Sol Andersson fokuserar på att undersöka närvaro, ”varande”, lyssning och objekt. Verken har sitt ursprung i att vilja förstå hur världen fungerar och hur allting hänger ihop. Det finns inga sanningar, och digitaliseringen av vår värld ökar behovet att ifrågasätta vår begreppsvärld. Det är av största betydelse för mänskligheten att vi omvärderar vår verklighetsuppfattning.

Sol Andersson improviserar på två hackade kassettdäck som gjorts om till band-ekon.

SONICA SEQUENCE
Sonica Sequence är en filmisk konsert om att skapa kontakt med musiken som enda gemensamma språk. Lisa Nordström har rest till Kuba, Japan, Cypern och Indonesien och mött musiker hon aldrig träffat förut och låtit improvisationen utgöra grunden för mötet.

SANDRA MOSH
Kägelbanan

DJ GAVANA
Mosebacke Etablissement

UNDERWATER_SQUAD
Kägelbanan

BELLA BOO
Kägelbanan

DJ ANAYA
Mosebacke Etablissement

DJ JEZZ
Mosebacke Etablissement

DJ AIMNBREAK
Mosebacke Etablissement

GAVIN MAYCROFT
Södra Bar 

TIME AND PLACE
Champagnebaren 21.00 – 01.00
En audiovisuell installation av Daniel M Karlsson och Johanna Brandt. Generativ musik i ständig förändring, baserad på ljud som tas upp i rummet, ackompanjerad av bilder behandlade med 90-talets undermåliga teknik.


P2 Art’s Birthday Party arrangeras av Sveriges Radio P2 i samarbete med Elektronmusikstudion och Södra Teatern.