sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Perfume Genius [USA]

Parfymgeni, gayikon och musikalisk förnyare

Support: Midnight Sister [USA]

Perfume Genius är introvert och extrovert på samma gång. Introvert så till vida att hans musikstycken känns lika intima och heliga som ett dagboksinlägg, och extrovert så fort han ställer sig på en scen. Samma känslor, synsätt och historier som beskrivs i låtarna fattar eld och förkroppsligas i Mike Hadreas vilda scenpersona – som i sin tur kan knocka en hel publik. Förra veckan förtrollade Perfume Genius ett hänfört Way Out West, och nu har vi äran att åter välkomna honom till Sverige för en spelning på Kägelbanan den 15 november.

Med texter om sexualitet, ensamhet och rädsla har Perfume Genius skämt bort sina lyssnare med högkvalitativa album. Han har helt enkelt lyckats träffa mitt i prick varje gång han har försökt – en bedrift få övriga kan stoltsera med. Som Perfume Genius har Mike Hadreas släppt fyra studioalbum, som alla belönats med ett betyg över 8 på Pitchforks 10-gradiga tastemakerskala. Det senaste – No Shape – är ett av årets allra bästa tillika Perfume Genius mest fulländade produkt till dags dato. Parfymgeni, gayikon eller musikalisk förnyare – kalla honom för vad du vill. I höst hittar vi Perfume Genius på Kägelbanans scen i Stockholm.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för ändringar.

Besök hemsidaBesök på Facebook