sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Pernilla Andersson

Vintersånger från Garbo

För första gången åker Pernilla Andersson på julturné och spelar hyllade albumet Vintersånger från Garbo. Det väntas stämningsfull och hjärtskärande musik, stilfullt komponerat av fullt band på ett fåtal utvalda scener.

Efter nio studioalbum bestämde sig Pernilla Andersson för att göra ett julalbum som släpptes i december 2017. Ett år senare tar hon med sig hyllade Vintersånger från Garbo på turné och den 9 november släpps även en helt ny vinterinspirerad singel, Det fryser på Norrmälarstrand igen.

Det fryser på Norrmälarstrand igen är en sång om att trots svårigheter se framåt med tillförsikt. ”Vi höjer våra glas på Pelikan, för det nya som kommer och för dom som vi förlorar, för alla vi har älskat och förrått, för vägen vi valde och för att vi ville nåt” sammanfattar i princip hela sången, berättar Pernilla Andersson.

Det har varit ett händelserikt år för Pernilla Andersson. Under våren turnerade hon med föreställningen “Janne Schaffer möter Ted Gärdestad i Sol Vind & Vatten” och sommaren bjöd på en stor turné med gitarristen och vapendragaren Fredrik Rönnkvist. Efter en välbehövlig paus under hösten är hon nu redo att möta publiken igen.

– Jag har inte spelat med band sedan 2011 och ser så mycket fram emot det nu, att göra ett fåtal verkligt speciella julkonserter, få fram en fin stämning utan för mycket cellofan och julglätteri. Förutom ”Vintersånger från Garbo” har jag valt ut några av min uppväxts julpärlor som jag också berättar historier om. Konserten berör allt ifrån sorgen i att förlora någon till historien om när hela köksbordet började brinna då 80-talets hetaste ”it”-pryl, fonduegrytan, skulle invigas en nyårsafton för länge sedan, säger Pernilla Andersson.

Sagt om albumet:

Pernilla Andersson sjunger förkrossande om julen. – Aftonbladet ++++

Pernilla Anderssons julskiva är ambitiös, varierad och distinkt. – GP ++++

DN: ++++

Uppsala Nya Tidning: ++++

Kristianstadsbladet: ++++

Västerbottens-kuriren: ++++


Presenteras i samarbete med United Stage. Med reservation för eventuella ändringar.