sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Petter Sebastian & Tussilago

Livepremiär av soloprojekt

Den 27 oktober släpper multiinstrumentalisten, producenten och låtskrivaren Petter Winnberg, känd från hyllade bandet Amason, debutalbumet The Dog and the Shepherd. Lite mindre än en månad senare har soloprojektet – som går under namnet Petter Sebastian – livepremiär på Södra Teatern i Stockholm, då med Tussilago som både support och liveband.

Petter Winnberg började sin musikaliska resa som basist i det isländska reggae-bandet Hjálmar. Under flera år bodde Petter på Island och bandet släppte tre hyllade album. Efter några år återvände han till Sverige och startade bandet Little Majorette tillsammans med Zoe Durrant och forna Hjálmar-trummisen Nisse Törnqvist. Med albumet Rifle Heart blev de snabbt ett hajpat namn på Sveriges indiescen.

År 2012 startade Petter ett nytt band tillsammans med Amanda Bergman, Gustav Ejstes (Dungen), Nisse Törnqvist och sin bror Pontus Winnberg (Miike Snow). Resultatet blev Amason, som kom att bli ett såväl kritiker- som publikhyllat band, med flertal turnéer runtom i Skandinavien och en utsåld USA-arenaturné tillsammans med Of Monsters and Men i bagaget. Amasons debutalbum Sky City belönades med en Grammis för Årets Album och en Grammisnominering för Årets Nykomling.

Utöver sina band har Petter även figurerat flitigt bakom kulisserna. Som låtskrivare och producent har han jobbat med artister som Veronica Maggio och Vanbot och allra senast som producent och musiker tillsammans med Amanda Bergman.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för ändringar.