sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert / Mosebacketerrassen

PETTER

Petter åker ut på sommarturné

Sommaren 2021 ser vi äntligen en av Sveriges mest respekterade artister på scen igen. Petter åker ut på sommarturné i landet efter en lång, ofrivillig pandemipaus. Sommarens spelningar görs tillsammans musikerna Helmer Norrby och Carolina Wallin Pérez. Det blir ett exklusivt och intimt möte med publiken där han varvar musik och berättande från sin gedigna repertoar.

Petter är utan minsta tvivel en av Sveriges mest respekterade artister. Sedan skivdebuten 1998 har han – utöver att ha fortsatt leverera musik i världsklass – byggt ett mindre imperium med sina färdigheter som författare, sommelier, krögare och föreläsare. Han har släppt 14 skivor som alla belönats med platina- och/eller guldskivor, vunnit Grammispriser, utsetts till Årets talare, givit ut tre böcker och dessutom debuterat som akvarellkonstnär.

På Petters 14:e fullängdsalbum “Varholmsgatan” som släpptes i juni 2020 samarbetade han för andra gången med producenten Mattias Glavå (Annika Norlin, Franska Trion, Håkan Hellström, Hästpojken). Första gången de jobbade tillsammans var på Petters akustiska album Skeppsholmen från 2016 som öppnade dörren för ett mer avskalat livekoncept. Två exklusiva datum på Vasateatern sålde slut på nolltid, två extraföreställningar på China Teatern och Göta Lejon sattes in och publiken bjöds på en akustisk och avskalad konsert ackompanjerad av en rad gästartister. Med “Varholmsgatan”, som gästades av bland andra Maja Francis och Thomas Stenström, levererade Petter ett mer organiskt sound än tidigare album.

Med anledning av pandemins restriktioner flyttades 2020 år planerade konsertturné “En kväll med Petter” till hösten 2021.

–  Återigen flyttar vi fram ”En kväll med Petter” vilket jag förstår är trist, jag själv börjar bli riktigt frustrerad. Jag har varit konstant aktiv i över 20 år så det här känns väldigt märkligt, men det är verkligheten vi lever i just nu. Jag fokuserar på andra saker och samlar enormt mycket kraft och energi för att möta er live på scen så fort tillfälle ges. Därför kan jag också meddela att jag är extremt kreativ i studion just nu, det görs massa ny musik i skrivande stund som jag är väldigt nöjd med. Vi må befinna oss i den här tunneln just nu men alla tunnlar har ett slut och med det sagt har vi alla något att se framemot när vi kan börja umgås som vanligt igen. Håll i och håll ut så kan jag lova en magisk kväll i framtiden på en scen nära dig. Håll er friska och ta hand om er, hälsar Petter.