sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Polarpriset

Upptäcktsresa i jazz, funk, rap och soul

Världspremiär för den musikaliska konstellationen med det perfekta namnet Polarpriset.

Vad är egentligen Polarpriset?
Ett band, såklart. Bestående av Dim Out, eller Christopher Cook som är hans riktiga namn. Chris har sitt ursprung i Kanada och Norrköping och har förtjänat epitetet “sveriges soulhopp” av recensenterna. Just nu varvar han turnerande med Frej Larsson med upptäcktsresande bland genres som jazz, funk och rap. Hans låt Standards har blivit hyllad av Timbuktu (och många andra) för dess släpiga, genialiska basgång och för Chris sensitiva stämma. Polarpriset består även av trummisen Jesper Hättander, som tidigare spelat med artister som Madi Banja och Mountain Bird och nu går sitt sista år på Kungliga Musikhögskolan. Jesper gillar potatis väldigt mycket. Det gör även kontrabasisten Martin Östman som brukar spela med Dim Out, och kombinerar musik och performance men sitt jobb som kock. Dan Bessing på gitarr har också spelat med Dim Out tidigare och föredrar sin potatis pressad eller stekt.

Polarpriset har gjort sin musik i ett helt nytt dynamisk musikformat som släpps via Moodelizers plattform. Detta format kommer kunna upplevas på plats.