sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Prins Svart

Rock på riktigt!

Prins Svart är egentligen en återförening av fyra musiker vars vägar korsades på mitten av 1990-talet då de turnerade land och rike runt som en Led Zeppelin-tribute. Efter att ha spelat in en självbekostad cd under namnet Four Sticks gick de skilda vägar.

Sebastian Sippola (trummor) började i Grand Magnus, Thomas (Pomma) Thorberg (bas) turnerade med bland andra Michael Schenker och Tiamat, Stefan Berggren (sång) började i Company of Snakes med bland andra Bernie Marsden, Micky Moody, och Neil Murray turnerade med Don Airey Band och Uriah Heep. Henrik Bergqvist (gitarr) började i The Poodles som han har spelat med sedan 2008. Nu är de tillbaka till där de började och resultatet kan höras på den självbetitlade debutplattan Prins Svart.

Musiken kan beskrivas som rock med rötter i 1970-talet, årtiondet då de föddes, men med inslag av 1980-talets första hälft och band som Dio, Whitesnake och Ozzy Osbourne. Texterna är på svenska och beskriver det som populärt kallas det mänskliga tillstånden längtan, hopp och sorg, med ett melankoliskt anslag – även kallat det svenska vemodet.

Produktionen av debuten Prins Svart står Dino Medanhodzic för (bland annat Hardcore Superstar, Kill the Kong och The Poodles) vilket borgar för ett modernare sound än influenserna antyder. Någon föreslog att ”det låter som om Kent hade lyssnat på Led Zeppelin i stället för Depeche Mode”.

Summa summarum detta är rock på riktigt!

Besök på Facebook