sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Radical Face [USA]

Högaktuell med nytt material

Biljettsläpp fredag den 24 maj klockan 11.00.

Förra året släppte han såväl avskalade covers som ett instrumentalt album. Nu är han aktuell igen – i slutet av april kom det en ny EP. Med så mycket nytt material i ryggen återvänder äntligen Radical Face till Stockholm.

Ben Cooper, mer känd som Radical Face, är en sann historieberättare som lever efter DIY-ideologin; musiken, videos och alla albumomslag har han skapat helt själv, och han använder albumkonceptet på ett berättande sätt vi sällan ser idag. Albumtriologin The Family Trees, där sista delen kom ut 2016, har hyllats av såväl musikpress och fans, och det stora genombrottet blev Welcome Home som gått varm på radio och TV i Sverige. 2018 kom det helt instrumentala albumet Missing Film, ett album som skulle kunna agera soundtrack till vilken indiedramafilm som helst.

Att Cooper skulle bli Radical Face var aldrig en självklarhet. Efter att ha skadat ryggen i ett försök att bli proffsskejtare skrev han en roman som försvann när hans hårddisk kraschade. I stället för att skriva om hela boken valde han att prova att berätta sina historier i musikform. En utmärkt idé tycker vi.

Radical Face är högaktuell med EP:n Therapy, en EP han beskriver både som en förlängning av och som ett steg bort från Family Trees-trilogin. Det är med den nya EP:n i bagaget som Radical Face beger sig till Stockholm.


Presenteras i samarbete med FKP Scorpio. Med reservation för ändringar.