sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Rebecka Törnqvist

Efterlängtat livstecken

Det har gått sex år sedan Rebecka Törnqvist släppte sitt senaste fullängdsalbum och tog med sig bandet på turné. Nu kommer snart nyskriven musik och med det en ny turné under det kommande året.

Det allra första livstecknet från Rebecka Törnqvist är en konsert på Södra Teaterns Stora Scen den 31 maj.

Rebecka Törnqvist, född 1964 i Uppsala, slog igenom i början av 90-talet med hits som Good Thing. Hon har också varit en del av gruppen Gloria.  Törnqvist har en röst som ställer henne bland våra allra främsta sångerskor och är en unik låtskrivarbegåvning som rört sig ifrån debutalbumets jazz till senare alstrens lågmält avskalade och säregna pop.

Ända sedan debuten 1993 har Rebecka varit omgiven av de bästa av de bästa när det kommer till musiker, etablerade såväl som mindre omtalade. Hon har alltid lagt enorm vikt på att hitta det unika uttrycket.

1996 belönades Rebecka Törnqvist med Ulla Billquist-stipendiet och året innan fick hon en grammis för Årets kvinnliga pop/rockartist. Drygt 15 år senare samarbetade hon med Kent och sjunger tillsammans med Jocke Berg låten Passagerare.

Det senaste soloalbumet som Rebecka Törnqvist släppte heter Scorpions och kom 2011.


Presenteras i samarbete med United Stage. Med reservation för eventuella ändringar.