sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Red Bull Sound Select

presents Beatrice Eli, VAZ & Nadia Tehran

Den internationella musikplattformen Red Bull Sound Select presenterar nu nästa kväll i en lång rad av nedslag under det kommande året. Den 9 mars får satsningen, som syftar till att upptäcka och etablera nya talanger, besök av VAZ, Nadia Tehran och singelaktuella Beatrice Eli.

OSA via denna länk = entré 50 kr. Entré utan OSA = 150 kr.

En helt ny musiksatsning för att lyfta och etablera lokala talanger; under hösten 2016 gjorde den internationella musikplattformen Red Bull Sound Select entré på den svenska scenen. Satsningen har tagit ett flertal länder med storm och gett oss namn som Chance the Rapper, Gallant och många fler och med höstens två nedslag i Stockholm inleddes plattformens svenska resa. Formen är simpel: svenska artister showcaseas med en större – ofta internationell – headliner som dragplåster och medverkar därmed i ett internationellt talangprogram inom vilket erfarenheter och samarbeten utbyts och som varje år avslutas med det alternativa festivalupplägget 30 Days In Chicago.

Under våren 2017 gör satsningen totalt tre nedslag i Stockholm och fler kvällar kommer presenteras även under den kommande hösten. Nästa kväll går av stapeln den 9 mars på Kägelbanan i Stockholm. På scen: Beatrice Eli, VAZ och Nadia Tehran. Kvällen har kuraterats av Johanna Beckman (Familjen Beckman).
RB

BEATRICE ELI:
Beatrice Eli fick sitt stora genombrott med debutalbumet Die Another Day år 2014. Albumet, en högst personlig berättelse rotad i hennes egna upplevelser, var en sprudlande popskiva med en överhängande råhet och svärta. Girls och Trust Issues stod ut som självklara hits, men albumet i sin helhet visade upp en mångfacetterad och talangfull artist och låtskrivare. Samma år fick Beatrice Eli ta emot Musikförläggarnas stipendium för sitt låtskriveri och året därpå kammade hon hem priset för Årets pop på P3 Guld. Efter en tids tystnad har det äntligen blivit dags för ny musik – och första steget blir att släppa den helt nya singeln Careful den 3 mars.

Beatrice Eli växte upp i Farsta i Stockholm och sitt första avtryck på pophimlen gjorde hon med EP:n It’s Over EP år 2012. Förutom sitt övermäktiga debutalbum har hon även samarbetat med nyligen begravda Kent på deras låt Godhet. I juni 2015 gjorde Eli en unikt sammansatt spelning i Göteborg tillsammans med sin partner Silvana Imam under namnet Vierge Moderne. Spelningen var inspirerad av Edith Södergrans diktsamling med samma namn och slutade upp i en av den sommarens absolut starkaste ögonblick.
RB1

 

VAZ:
Bakom singelaktuella VAZ står producent- och låtskrivarduon Jenny och Cecilia Vaz. Kända för sitt karaktäristiska sätt att mixa västafrikanska influenser med skandinavisk pop, rivstartade VAZ året med nya singeln Who You som släpptes i slutet på januari. Låten är det första släppet på VAZ egna label Kinship Music och är ett perfekt exempel på duons nyskapande afropop.

Med sitt unika sound har VAZ sedan sin debut 2012 väckt stort intresse, både i Sverige och internationellt. Producentduon har arbetat med en rad tunga artister och har bland annat producerat låtar till Gnucci, FELIN och Beatrice Eli.
RB2

 

NADIA TEHRAN:
Nadia Tehran kännetecknas för sin gränslösa och rebelliska musikstil. Addera på det fragila popmelodier, rytmiska electrobeats och hiphop och du har en artist helt unik i sitt uttryck. Nadia Tehran har turnerat med Yung Lean och spelat på festivaler som Sónar Stockholm och Way Out West. Förra året släppte hon debut-EP:n Life is Cheap, Death is Free. Musikvideon till singeln Refugee skapade stor uppmärksamhet när den spelas in i Iran – trots att det var olagligt.

OSA via denna länk = entré 50 kr. Entré utan OSA = 150 kr.

 


Red Bull Sound Select är en artistutvecklings-plattform som syftar till att lyfta fram det bästa inom ny musik. Genom att samarbeta med lokala kuratorer – som är experter på att upptäcka och etablera ny talang – bygger Red Bull Sound Select relationer mellan artister, spelställen och fans och hjälper artister att ta steget från en nationell till en internationell publik. Musiksatsningen har tagit USA med storm och gett oss namn som Chance the Rapper och Gallant. Nu kommer Red Bull Sound Select till Sverige. Konceptet inkluderar en eventserie som går under parollen ’Red Bull Sound Select Presents:’ där en kurator väljer ut två svenska artister att showcaseas tillsammans med en större headliner. Mer info på www.redbullsoundselect.com

Besök hemsida