sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Red Bull Sound Select

presents Isaiah Rashad [US] – Sikai – Joe Lefty

Efter förra månadens succéartade inledning av Red Bull Sound Select-året 2017, kan vi nu presentera den internationella musikplattformens nästa nedslag i Stockholm. Torsdagen den 20 april bjuds vi på experimentell r’n’b på svenska, mångsidig rap från en av landets mest lovande röster och ett av USA:s just nu hetaste hiphop-namn. Plats på scen Sikai, Joe Lefty och ingen mindre än Tennesees finest: Isaiah Rashad.

Som vanligt ett fördelaktigt upplägg för plånboken – OSA via denna länk så kostar entrén endast 50 kr. Entré utan att OSA = 150 kr.

Under hösten 2016 gjorde den internationella musikplattformen Red Bull Sound Select entré på den svenska scenen. Satsningen, som syftar till att lyfta och utveckla nya talanger, går ut på att svenska artister showcaseas med en större – ofta internationell – headliner som dragplåster. Artisterna blir med sin medverkan också en del av ett internationellt talangprogram inom vilket erfarenheter och samarbeten utbyts – och som varje år avslutas med det alternativa festivalupplägget ’30 days in Chicago’.

För några veckor sedan gick årets första svenska Red Bull Sound Select av stapeln och vi fick ta del av en urstark trio av talang i form av VAZ, Nadia Tehran och Beatrice Eli. I dag presenterar vi nästa nedslag, där kvällens kurator Babak Azarmi (RMH) handplockat Sikai och Joe Lefty att showcaseas tillsammans med Isaiah Rashad, som kvällen till ära gör sitt första framträdande på svensk mark sedan 2014 års gästande av ScHoolboy Q-turnén.

 

ISAIAH RASHAD: Tennessee-rapparen Isaiah Rashad albumdebuterade förra året med hyllade The Sun’s Tirade – ett genomärligt album där Rashad inte hymlade med sina demoner. På plattan gästades han av namn som Kendrick Lamar, Syd och SZA, men den starkast lysande stjärnan förblev alltid Isaiah Rashad själv. Med ett alldeles eget flow som ständigt pendlar mellan att låta klassiskt och helt nytt, rappade Rashad sig igenom albumets dryga 60 minuter med klass och bravur. Det verkade även den samlade kritikerkåren tycka, då flera kreddiga publikationer placerade The Sun’s Tirade högt på sina årslistor.

Efter att länge ha velat bli präst hittade Isaiah Rashad hiphopen i high school, och sedan dess har målet varit tydligt – att bli en erkänd rappare. Karriären tog fart 2013, då Top Dawg Entertainment – hem åt tidigare nämnda Kendrick, Ab-Soul, ScHoolboy Q med flera – efter mycket hemlighetsmakeri avslöjade att Isaiah Rashad var deras nya stora satsning. Därefter följde debut-EP:n ”Civilia Demo” som bekräftade att den hajp som cirkulerat kring Rashad var befogad. Efter två års tystnad, då Rashad bland annat drabbades av en depression och slogs mot sina demoner, kom till slut The Sun’s Tirade – albumet som cementerade Rashads plats bland de största. Båda av Isaiah Rashads officiella släpp har nått ett betyg över åtta på Pitchforks tiogradiga betygsstege – något som få andra rappare kan stoltsera med.

SIKAI: Född strax innan millennieskiftet, uppväxt söder om söder, rötter i Elfenbenskusten och med den nya tidens artister som Jhene Aiko, Partynextdoor och Kehlani som soundtrack. Sikai experimenterar mer än gärna och inspireras av r’n’b/hiphop, trap, pop och försöker själv kombinera dessa stilar i sin egen musik. Sikai upptäcktes via YouTube och signades till Universal redan som 15-åring, utan att då ha släppt en enda låt. I dag är Sikai 19 år och har hunnit samarbeta med producenter/artister som Joy Deb, Jaqe, Leslie Tay, Grillat & Grändy och Cherrie. På släppta singeln Klubben (feat. Sakarias) hör vi ett av framtidens mest lovande namn på den svenska rnb-scenen.

JOE LEFTY: Det har gått närmare tre år sedan Joe Lefty introducerades på den svenska rap-scenen, för att kort därefter ta ett steg tillbaka för att verkligen arbeta på sitt artisteri. I stället för att släppa ny musik ägnade han sig åt att utvecklas som artist och musikproducent. Han låste in sig i studion vilket resulterade i en hel del nytt material och ett mer mångsidigt sound. År 2017 är året när Joe Lefty kommer presentera sig på allvar. Han planerar att släppa två projekt i år – den första är den konceptuella EP:n HeartChakra. EP:n produceras av välrespekterade rapparen och producenten Chapee, samt Grammy Award-vinnande producenten Tommy Black, som tidigare har arbetat med Kendrick Lamar, ScHoolboy Q, Anderson .Paak och Ab-Soul. Projekt nr 2 är planerad att ges ut senare i år och kommer till största delen att vara producerad av Joe Lefty själv – och kommer visa ett helt nytt sound från en redan mycket mångsidig artist.

OSA via denna länk = entré 50 kr. Entré utan OSA = 150 kr.


Red Bull Sound Select är en artistutvecklings-plattform som syftar till att lyfta fram det bästa inom ny musik. Genom att samarbeta med lokala kuratorer – som är experter på att upptäcka och etablera ny talang – bygger Red Bull Sound Select relationer mellan artister, spelställen och fans och hjälper artister att ta steget från en nationell till en internationell publik. Musiksatsningen har tagit USA med storm och gett oss namn som Chance the Rapper och Gallant. Nu kommer Red Bull Sound Select till Sverige. Konceptet inkluderar en eventserie som går under parollen ’Red Bull Sound Select Presents:’ där en kurator väljer ut två svenska artister att showcaseas tillsammans med en större headliner. Mer info på www.redbullsoundselect.com

Besök på Facebook