sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Releasefest

Releasefest för Nya Norrland

Lås fast era cyklar, Södermalm – Mats Jonsson bjuder in till fest

Lås fast era cyklar, Södermalm! Den 24 augusti är alla med åldern inne välkomna till Champagnebaren för att fira att Mats Jonssons länge emotsedda serieroman Nya Norrland kommit ut.

Givetvis kan du köpa boken till tokpris och få den signerad med en liten teckning till. Givetvis kan du mingla och avmätt smutta bubbel. Men det är inte allt!

Vid skivspelarna står inga mindre än DJ LUNDELLBUNKERN (Tommie Jönsson, Johannes Klenell & Maja Åström) och spelar allt från techno pagan-dub till rara TPD-promos!

Dessutom ett hemligt framträdande av NÅGRA POPARTISTER som Mats Jonsson uppskattar väldigt mycket! Möjligen kan det även dras några vitsar vid efterfrågan.

Fri entré! Varmt välkomna!

Om boken:
I serieromanen Nya Norrland kastar sig Mats Jonsson handlöst ned i den klyfta mellan stad och landsbygd som allt mer framstår som en av vår tids avgörande konflikter.
När hans familj flyttade till Bollstabruk 1974 hade den ångermanländska sågverksorten 3 600 invånare, full sysselsättning och ett rikt affärsliv längs huvudgatan. Fyrtio år senare går Mats omkring bland förfallna hus i ett samhälle som förlorat hälften av sina invånare, trots att sågverket omsätter en miljard om året och har blivit ett av de största i Europa. Med vrede och svart humor skildrar Mats Jonsson både Bollstabruk och platsen han flyttat till – Telefonplan i Stockholm, med sina designbyråer, mäklarkontor och tusentals nya bostadsrätter.

Nya Norrland handlar också om utflyttades skuldkänslor över att vara en del av det problem man försöker bekämpa. Resultatet är en lika bred som personlig samtidsskildring som tar avstamp i frågan ”var uppstår Sveriges välstånd, och vart tar det vägen?”.

Besök på Facebook