sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Humor

Rich Hall [USA]

Mästaren av ironi till Stockholm

Att den buttre komikern sade upp sig från jobbet på amerikanska Meteorological Service när han tröttnade på att döpa orkaner är det många som är glada över. Rich Halls gravallvarliga stil har rosats av kritiker och etablerat honom som en mästare på absurdistisk ironi och kungen av rappa repliker.

Hall har vunnit Emmy-utmärkelser för sitt manusförfattande till David Letterman Show och beskrivs av David Letterman själv som ”We say a lot of people are funny. He’s the real thing”.

Rich Hall har kallats Sigmund Freud i cowboyhatt och hans fans älskar hans förmåga att leverera rättframma, bitande och träffsäkra observationer. Hall har beskrivits som en transatlantisk budbärare som smädar varje land han besöker med sitt sunda förnuft, och han är inte mindre hård mot sitt hemland USA – faktum är att han älskar att skämta om amerikanska värderingar.

Den prisbelönte Montanafödde komikern är känd för sina välformulerade utläggningar, snabba skämt med publiken och underhållande musikaliska framträdanden som sitt alter ego countrysångaren, bondlurken och kåkfararen Otis Lee Crenshaw från Tennesse. Ståuppkomedi och countrymusik kan låta som en bizarr mix, men Rich Hall får det att funka.

Förutom att han skriver manus åt både sig själv och andra har Rich Hall också skrivit tre böcker: Magnificent Bastards (2009), Otis Lee Crenshaw: I Blame Society (2004) och Things Snowball (2002). Rich Hall delar sin tid mellan Montana och England och har gjort flera tv- och radioserier för brittiska BBC. Han har vunnit en rad utmärkelser för sin komedi bland andra Perrier Award (Edinburgh Comedy Festival) och Barry Award (Melbourne International Comedy Festival).

Creeps up on you and ambushes your funny bone like no one else. – The Scotsman

Top drawer stuff from a comedian who just seems to get better and better. – STV

As close as it gets to a guaranteed good show. – Scotland On Sunday

Rich Hall is a comedy phenomenon. – The Sun