sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Robert “Robi” Svärd

En gitarrfantom med glödande kärlek till flamencon

Gitarristen och kompositören Robert “Robi” Svärd är en av de hetaste artisterna i flamencovärlden just nu. Han nominerades för två priser på Folk- och Världsmusikgalan, nominerades för priset “Best Artist” på Songlines UK Music Awards och fick dessutom i oktober SKAP:s Världsmusik-pris med motiveringen;

En gitarrfantom med glödande kärlek till flamencon. Han har bemästrat traditionen och utvecklat den till sin egen.”

Den 15 april 2016 släppte tyska skivbolaget Asphalt Tango Record Robi’s debutalbum Pa’ki Pa’ka. Albumet spelades in i Granada i samarbete med bland andra välkända flamencosångaren Alfredo Tejada som också följer med till Södra Teatern den 10 april.

Medverkande: 

Ann Sehlstedt “La Pantera” började dansa flamenco redan som 13-åring och fastnade snabbt för detta uttryckssätt. Hon är en musikalisk och dynamisk dansare och känd för sitt starka uttryck och kraftfulla dans. Hon har tävlat och vunnit priser i Spanien i bland annat den prestigefyllda tävlingen Certamen de Madrid, samt varit personligt inbjuden att dansa med kompaniet Nuevo Ballet Español.

Malagafödde Alfredo Tejada, numer bosatt i Granada är en mycket populär och eftertraktad sångare i flamencovärlden som ofta ses tillsammans med andra storheter som Eva Yerbabuena, Antonio Canales, La Lupi och Manuel Liñan. 2015 släpptes Alfredos debutalbum Directo vilket framröstades som ett av de viktigaste flamencosångalbumen det året, och som sedermera skrivit in honom i flamencons historieböcker som en av de stora rösterna.

Miguel Rodriguez Fernandez “El Cheyenne” kommer från en av de stora romska familjerna i Granada, och i denna släkt återfinns några utav de allra största artisterna genom historien. Miguel förvaltar denna tradition väl då han själv anses vara en av de allra mest uppskattade flamencoslagverkarna i världen just nu.

Joan Masana är en av Spaniens mest framstående och populära basister. Han är känd för att vara mångsidig och spelar till vardags i en rad olika miljöer och genrer, men kanske är han mest erkänd som en av de få som bemästrar både jazz och flamenco och uppträder regelbundet med många av de “stora” flamencoartisterna.