sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Roger Karlsson & Black Larsson

Ekon och stories från röda linjen

För första gången möts Roger Karlsson och Black Larsson i en unik kväll på Mosebacke. Huvudsakligen för att spela låtar från sina nya album men också för att hylla minnet av det som en gång fick dem att börja spela och skriva låtar. Kvällen kommer också att förgyllas av några överraskningar och gästartister.

Trots att de har en hel del gemensamt har de aldrig gjort något musikaliskt ihop. Samma geografiska och genremässiga rötter, samma vänskapskrets, samma andemening, samma röda tråd men aldrig någonting tillsammans på en och samma scen. Därför är det dags att slå två flugor i en stor fet smäll genom att kombinera albumaktuell musik med en sorts hemvändarkväll, både för själsfränder från förr men också för nya lyssnare.

Många beröringspunkter finns. Men det som mest förenar dessa två artister är uppväxten i Norra Botkyrka där de stora åkrarna blev förorterna Alby, Hallunda och Norsborg. Där de spirande blommorna fick samsas med de gråa betongblocken. I en tid då telefonen hade nummerskiva och det bara fanns två kanaler på TV:n började de att lära sig gitarrackord och låtskriveri. Med band som Tre vise män och Inferno sattes ord och toner ihop utifrån en yvig tonårslängtan och en rastlös förortstristess.

Vad hände sedan, vart tog banden, spelställena, drömmarna och idealen vägen? Världen expanderade och alla spreds med vinden. Kvar blev bara skärvor av minnen, känslofragment och förnimmelser. 40 år senare lever historien vidare, röda punkhjärtan dunkar om än i lite vuxnare och mer nyanserad skepnad. Trots att det idag finns andra inspirationskällor har den röda linjen satt eviga spår i uttryck, attityd och berättelser.

Roger Karlsson har gett ut sju album som soloartist och varit med i banden Tuk Tuk Rally och Inferno. Nytt album är på gång men datum är ej spikat.

Black Larsson har gett ut en EP och flera singlar som soloartist och tidigare spelat med i banden Oroliga Kalkoner och Tre Vise Män. I februari släpper han albumet PUNK som en hyllning till den tid och den plats då hans musikskapande började.

Vi på Södra Teatern gillar säkra och trygga evenemang! Därför ber vi dig observera att du kommer att behöva visa vaccinationsbevis för att komma in på detta evenemang. Vaccinationsbevis gäller efter regeringens beslut för alla inomhusevenemang med mer än 100 besökare från 1 dec. För att säkert delta på evenemanget så ordnar du enkelt vaccinationsbevis via www.covidbevis.se. Vaccinationsbevis gäller för alla besökare över 18 år. Du kommer att behöva visa din biljett, vaccinationsbevis och legitimation för att komma in på evenemanget.