sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Humor

Ross Noble [GBR]

Halsbrytande tankeexperiment med älskad komiker

Ross Noble är en förebild för många svenska komiker, och nu kommer han äntligen till Sverige och Stockholm för första gången. I Storbritannien är Noble ett hushållsnamn, älskad för sin improvisationsstil och sina samtal med publiken där han svävar ut i halsbrytande tankeexperiment – The Chortle kallar honom ”king of the ‘in the moment’ comedians”.

Det är den prisbelönte komikerns 15:e stand-up-show ”Brain Dump”, som han nyligen framgångsrikt turnérat med i Storbritannien och Australien, som han nu tar till Danmark, Holland, Belgien, Sverige, Schweiz och Norge i vår.

“Jag ser verkligen fram emot att uppträda i Sverige för första gången. Det känns som perfekt tajming att göra det nu, jag är säker på att svenskarna suktar efter allt brittiskt. Dessutom är det perfekt uppvärmning inför min planerade USA-turné tillsammans med mitt mexikanska danskollektiv…” – Ross Noble.

Ross Noble föddes 1976 i Cramlington i norra England. Han inledde sin ståupp-karriär bara 15 år gammal och fick på grund av sin unga ålder smugglas in på den lokala komediklubben för att uppträda. Under sin karriär har han genomfört 15 utsålda turnéer i Storbritannien, släppt nio bästsäljande ståupp-DVD:er, vunnit både en Barry- och en Time Out-utmärkelse för bästa live-ståupp-show, medverkat i otalet TV-program som Graham Norton Show, Top Gear och QI.

2007 röstades Ross Noble fram som den tionde mest populäre ståupp-komikern i Channel 4:s tittarundersökning ”100 Greatest Stand-Ups” och i den uppdaterade listan från 2010 hamnade han på elfte plats. Ross Noble långfilmsdebuterade 2012 i komediskräckisen ”Stiches” där han spelar titelrollen som clownen Stitches som kommer tillbaka från de döda för att ta hämnd på några barn som var delaktiga i hans död. 2015 spelade Noble rollen som Franz Liebkind i musikalen ”Det våras för Hitler” i Londons West End och på turné. Han har en av huvudrollerna i skräckfilmen ”Nails” som släpptes i februari.

Ross Noble är en av vår tids mest framgångsrika kultkomiker och har mycket lojala fans. Han har över en miljon följare i sina sociala medie-kanaler och det är en ständigt växande skara.

Ross Noble is an ideas guy […] it takes skill to weave it all together as Noble does and his mastery of timing, language and narrative is no random trick” ****
The Sunday Morning Herald

His show is just the sort of warm, cheekily risqué stuff to put a spring back in your step” ****
Metro

Noble’s extemporising shtick is near unique and it can be dreamily funny to witness these streams of nonsense plucked from thin air
The Guardian

The supreme master of spontaneous stand-up and true king of surreal flights of fantasy”
Time Out London

Beautifully twisted thoughts
The Times


Presenteras i samarbete med A Comic Soul. Med reservation för eventuella ändringar.

Besök hemsida