sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Humor

Russell Kane [GBR]

Flerfaldigt prisbelönad komiker

”One of the quickest, most stimulating stand-ups in the land” – ★★★★ – The Times

Hemma i Storbritannien är 42-årige Russell Kane sedan länge ett välkänt namn och ansikte som programledare, komiker, skådespelare, författare och manusförfattare. Han är flerfaldigt prisbelönad och den förste komiker att under samma år vinna både den prestigefulla Edinburgh Award för Bästa show och Melbourne-festivalens Barry-utmärkelse.

Nu kommer han äntligen till Sverige för första gången – måndag den 17 september uppträder han på Södra Teatern i Stockholm.

Russell Kane inledde sin ståupp-karriär efter påtryckningar från kollegor på marknadsföringsbyrån där han jobbade. De tyckte att han var rolig och kvick i repliken och borde prova på ståupp. Så det var precis det han gjorde och nu är han flerfaldigt prisbelönad som komiker.

– Jag älskar det här jobbet, men det är tufft med mycket turnerande. Speciellt för en hyperaktiv uppmärksamhetssökande galning som jag, säger Russell Kane.

Vid sidan av ståuppandet har Kane gett ut den skönlitterära boken The Humorist samt skrivit manus, regisserat och medverkat i tre pjäser varav en – skriven på blankvers – uppfördes på Royal Shakespeare Companys huvudscen i Stratford-Upon-Avon. Han har varit programledare för ett otal brittiska TV-shower, bland annat I’m a Celebrity – Get Me Out of Here, men det är på scenen inför en publik Russell Kane trivs bäst:

– Det är svårt att beskriva den känslan. Det är både skräckinjagande och ångestframkallande men också en otrolig adrenalinkick.


Presenteras i samarbete med Shownight. Med reservation för ändringar.

Besök på Facebook