sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Sam Outlaw [USA]

Mästerlig västkustcountry

Support: Molly Parden

Bara några månader efter sitt förra Europabesök kommer succésångaren Sam Outlaw tillbaka för att återbesöka vad som kvickt blivit en av hans viktigaste marknader. Rootsy Music är glada och stolta över förtroendet att återigen stå värd för Sverigebesöket! Ni ser honom den 25 oktober på Kägelbanan!

”The future’s bright for the young Angeleno
And an old song plays in his head
Far as he knows…”

Dessa rader från titelspåret på Sam Outlaws succéalbum Angeleno kan nästan anses vara biografiska. Outlaw är en närmast chockartat framgångsrik countrysångare från södra Kalifornien som formats av amerikansk västkustcountry, samtidigt som han sugit åt sig av allt från klassisk Bakersfield-honky tonk till sjuttiotalets Laurel Canyon-pop – och blandar ihop alltsammans till ett sound som är lika delar då, nu och längre in i framtiden.
”Musiken jag spelar kallar jag för SoCal Country”, säger han. ”Det är countrymusik med en känsla av södra Kalifornien. Vet inte vad det är med södra Kalifornien som ger musiken den där speciella känslan, men det finns en speciell tankegång gällande låtskrivande som jag gillar: Alla låtar, även glada låtar, skrivs med ett visst mått av ledsamhet. Om det finns en särskild ledsamhet i södra Kalifornien så är det i så fall en överhängande skugga från en tidsanda som inte existerar längre. Men det finns även optimism där.”
Tidigare i år gjorde Sam Outlaw en bejublad Skandinavien-turné med fulla hus i Stockholm, Göteborg, Kristianstad och småländska Storebro, och endast ett halvår senare är det alltså dags igen för denne mästerlige låtskrivare, sångare och gitarrist att komma tillbaka.
Missa honom inte!

kk_liten


Presenteras i samarbete med Rootsy Live. Med reservation för eventuella ändringar.

Besök hemsida