sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Sampha [GBR]

En av 10-talets intressantaste artister

Biljettsläpp 30/9 kl 10:00!

Sångaren, keyboardisten och producenten Sampha började göra musik tidigt i tonåren, men det är med de senaste årens samarbeten med bland andra Kanye West, SBTRKT, Drake och Jessie Ware som Sampha verkligen blivit ett namn på allas läppar.

När Sampha växte upp i södra London som de yngsta av fem bröder, brukade hans pappa varje vecka köpa en skiva till honom. En vecka kunde det vara Pavarotti, en annan Spice Girls. “När jag nu lyssnar på musiken från min barndom märker jag att den varit en stor influens i hur jag hör melodier och skalor” säger Sampha till Pitchfork. “Omedelbarheten i melodierna, rytmerna och produktionen väckte något i mig”.

Idag skapar Sampha soul som rör sig i den elektroniska sfären, och med hans solomaterial och de samarbeten han gjort med några av världens största hiphop- och electronicartister gör honom till en av 10-talets just nu mest intressanta artister.

kk_liten


Presenteras i samarbete med FKP Scorpio. Med reservation för eventuella ändringar.