sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Sarabi [KEN]

Selam Festival Stockholm på Södran

Sarabi är i dag utan tvekan ett av Kenyas mest elektrifierande liveband. Bandet består totalt av åtta personer som i sina låtar ofta återkommer till sina uppväxter i Eastlands ghetton i Nairobi.

Sarabi har lyft fram den musikaliska fantasin i kenyansk musik och kallas ofta för en reinkarnation av Bob Marley och The Wailers med inslag av Fela Kuti! Sarabi vill skapa medvetenhet mot sociala frågor med sin musik och deras räckvidd är bred. Drum Magazine lyfte i oktober 2007 fram Sarabi som ”nästa kraft i kenyansk musik”.

I augusti 2013 förklarade även Buzz Magazine Sarabi som “det nya ansiktet för Afro-Fusion i Kenya”. Sedan dess har Sarabi blivit utsedda till Kenyas ambassadörer för African Artist Peace Initiative (AAPI). Konserten är en del av Selam Festival Stockholm som hålls runt om i huvudstaden den 8 till 12 mars.


Presenteras i samarbete med Selam. Med reservation för eventuella ändringar.

selamfestival