sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

The Savage Rose [DNK]

Legendariskt danskt rockband

Det legendariska rockbandet The Savage Rose besöker Sverige i vår och den 7 mars intar de Södra Teatern i Stockholm. Missa inte det!

Tittar du på dansk rockmusik ur ett historiskt perspektiv hittar du oundvikligen The Savage Rose någonstans högst upp i pyramiden. Annisette och resten av hennes band var före sin tid för cirka 50 år sedan. Det är de fortfarande.

Den speciella genren som The Savage Rose har odlat sedan starten 1967 har kallats “Life Blues”. En genre som ännu blommar lika vackert och starkt. 2012 släpptes albumet Love And Freedom, vilket hyllades som en av bandets bästa utgivningar någonsin. En serie låtar som tar “en fin omfamning av livet, kärleken och rätten till frihet”. Som alltid med den karismatiska Annisette som den vokala och visuella fixstjärnan.

Det är otroligt att tänka att debutalbumet The Savage Rose släpptes så långt tillbaka som 1968 – där det hjälpte både att revolutionera dansk rock och samtidigt definiera det som en helt oberoende konstform. Sedan dess har det blivit ett helt gäng plattor – både stora konstnärliga och kommersiella framgångar.

Inte många kan producera stora skivor med mer än 20 års mellanrum, men The Savage Rose har gjort det med klassiker som The Triumph of Death och Black Angel. Med de senaste utgåvorna – Universal Daughter (2007), Love And Freedom (2012) och Homeless (2017), visade Annisette och The Savage Rose att det också fanns liv i bandet efter att bandets mittpunkt, Thomas Koppel, dog plötsligt 2006.

Den nuvarande liveversionen av The Savage Rose levererar låtar från hela långa karriären – såväl klassiker från de första albumen, låtar från senare utgåvor samt helt nya spår. Dags att välkomna en dansk rockinstitution till Sverige!

INFORMATION OM FLYTTEN:
Stockholmskonserten med The Savage Rose flyttades den 17/9 från Slaktkyrkan till Södra Teatern. Samma datum (7/3) och tider gäller. Nya biljetter skickades från Ticksters biljettsystem i samband med flytten till alla som hade köpt biljetter till Slaktkyrkan. Observera att det inte längre är ståplatsbiljetter på den nya arenan, Södra Teatern har specifika numrerade sittplatser.


Presenteras i samarbete med Kulturbolaget. Med reservation för ändringar.