sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Shahin Najafi [IRN]

En av Irans mest kontroversiella artister

Shahin Najafi är poet, musiker, låtskrivare och en av Irans mest kontroversiella sångare och musiker i dag. Han har redan hunnit släppa nio album och turnerat världen över. I sina texter tar han upp ämnen som berör mänskliga rättigheter, kvinnors svåra situation och bristen på demokrati i hemlandet.

Konserten är en del av Riksteaterns temasatsning Voices of Change där man lyfter fram scenkonstaktörer från hela världen som verkar för positiv förändring genom sitt konstnärskap. Röster som inte kan göra sig hörda i hemlandet utan att riskera att fängslas för sina åsikter får här möjligheten att uttrycka sig. Shahin kommer denna gång med ett ny jazzkoncept.

Shahin har turnerat flitigt, från Europa till USA och Kanada. Hans första – efter att ha lämnat Iran – uppträdande i Mellanöstern skedde som gästartist till Aviv Geffen (Blackfield), i Tel Aviv.
Denna händelse, som syftade till att skicka ut budskapet om fred, fick stor uppmärksamhet världen över. Lokala och internationella medier som Associated Press, The New York Times, Washington Times, NBC, Times Israel och Jerusalem Online sände konserten och rapporterade Shahins närvaro som ett historiskt ögonblick.


Föreställningen presenteras av Riksteatern i samarbete med föreningen Farhang.

riksteatern_logo_invert

Besök hemsida