sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Sista tangon i Svedala

Med Sara Lindh & Niklas Fransson

”Det är innerligt, humoristiskt, elegant, upplyftande och varmt… En intim och varierad föreställning som berör… Tonträffen är perfekt.”
– Arbetarbladet, Gävle

Sara Lindh och Niklas Franssons har nått stora framgångar hos både publik och press med föreställningarna Telegram från ett längtande hjärta och Kärleken, döden och en slät kopp kaffe. Nu fortsätter duon att resa runt i en smutsig gammal Volvo med sina humoristiska, tröstande och kärleksfulla hyllningar till livet.

Med en god portion humor, och lagom mycket allvar tar föreställningen upp livets stora och små frågor. Texterna handlar om ung förälskelse och gammal kärlek, om sköra drömmar av porslin och hur man fångar en solkatt, om att växa upp och om kampen att hitta sin identitet, om svartsjuka och om att vilja vara någon man inte är, om att åldras och fortsätta älska trots att håret blir grått. Som alltid bjuder duon på bitterljuva minnen, vardagliga trivialiteter och kärva visdomsord om hur man får syn på det vackra i livet.

”Härligt, burleskt, jazzigt och gripande.”
– Smålandstidningen

Sånger är hämtade ur bland annat Eartha Kitts, Ray Charles och Betty Carters, Roberta Flacks, Jacques Brels, Björn Ulvaeus, Cornelis Wreesvijks och George Gershwins repertoar. Alla texter är på svenska.


Sara Lindh har under sina drygt tjugofem år som verksam artist, skådespelerska och dramatiker medverkat i ett femtiotal produktioner på scen, tv och film. Hon har en lång rad succéer bakom sig. Bland annat Cabaret – Tyrol/Rondo, The Black Rider (Dramaten), Stjärnfall och Körkarlen (Teater Galeasen/Riksteatern) och hennes egen pjäs Carola & jag på Teater Giljotin. Hösten 2014 hade hennes andra pjäs Chaplin premiär på Örebro länsteater i samarbete med Smålands Musik och Teater. Hon har även vunnit privatteatrarnas pris Guldmasken för ”Bästa kvinnliga artist”.

Niklas Fransson har jobbat som musiker och kapellmästare på Stockholms stadsteater, Folkoperan, Dramaten och Teater Galeasen. Han har skrivit och producerat musik för film och tv. Bland annat långfilmen Kvarteret Skatan reser till Laholm, långfilmen och julkalendern Hotell Gyllene knorren, julkalendern LasseMajas detektivbyrå, långfilmen Kameleontens hämnd, långfilmen och julkalendern Mamma Mu och Kråkan, TV-serie Pettson och Findus, långfilmen Glömligheter samt en rad dokumentärer.

kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.